Rågbrödsmacka, med hummus, äggröra och granatäppelstekta tomater
Rågbrödsmacka, med hummus, äggröra och granatäppelstekta tomater |
Så fantastiskt gott och lätt. Varma granatäppelstekta tomater på en len bädd av hummus.
Ingredienser
4 skivor | Rågbröd |
250 g | Cocktailtomater på kvist |
2 tsk | Granatäppelsirap |
250 g | Hummus original |
4 st | Ägg |
4 msk | Mjölk |
100 g | Grönkål eller babyspenat |
Chiliflakes |
Olivolja |
Salt och svartpeppar |
Gör så här
- Hetta upp lite olivolja i en panna. Lägg i tomaterna med kvist och allt, eller plocka av tomaterna och dela dem. Häll i granatäpplesirap och skaka runt. Salta och peppra lätt och låt svalna något.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt en nypa salt. Hetta upp olja i en panna och häll i äggvispet. Sänk till medelvärme och rör runt tills du har en krämig äggröra.
- Ansa och bryt grönkålen.
- Bred hummusen på brödskivorna. Fördela grönkålen och sedan äggröran. Lägg på tomaterna och toppa med chiliflakes. Garnera med ärtskott eller smörgåskrasse.
Ingredienser
|
Gör så här
|