Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Rågbrödsmacka, med hummus, äggröra och granatäppelstekta tomater

Rågbrödsmacka, med hummus, äggröra och granatäppelstekta tomater

Så fantastiskt gott och lätt. Varma granatäppelstekta tomater på en len bädd av hummus.
Ingredienser
4 skivor Rågbröd
250 g Cocktailtomater på kvist
2 tsk Granatäppelsirap
250 g Hummus original
4 st Ägg
4 msk Mjölk
100 g Grönkål eller babyspenat
Chiliflakes
Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
  1. Hetta upp lite olivolja i en panna. Lägg i tomaterna med kvist och allt, eller plocka av tomaterna och dela dem. Häll i granatäpplesirap och skaka runt. Salta och peppra lätt och låt svalna något.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt en nypa salt. Hetta upp olja i en panna och häll i äggvispet. Sänk till medelvärme och rör runt tills du har en krämig äggröra.
  3. Ansa och bryt grönkålen.
  4. Bred hummusen på brödskivorna. Fördela grönkålen och sedan äggröran. Lägg på tomaterna och toppa med chiliflakes. Garnera med ärtskott eller smörgåskrasse.
Ingredienser
4 skivor Rågbröd
250 g Cocktailtomater på kvist
2 tsk Granatäppelsirap
250 g Hummus original
4 st Ägg
4 msk Mjölk
100 g Grönkål eller babyspenat
Chiliflakes
Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
  1. Hetta upp lite olivolja i en panna. Lägg i tomaterna med kvist och allt, eller plocka av tomaterna och dela dem. Häll i granatäpplesirap och skaka runt. Salta och peppra lätt och låt svalna något.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt en nypa salt. Hetta upp olja i en panna och häll i äggvispet. Sänk till medelvärme och rör runt tills du har en krämig äggröra.
  3. Ansa och bryt grönkålen.
  4. Bred hummusen på brödskivorna. Fördela grönkålen och sedan äggröran. Lägg på tomaterna och toppa med chiliflakes. Garnera med ärtskott eller smörgåskrasse.

Glöm inte att köpa hem: