Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

ROSTAD TOMAT & PAPRIKASOPPA

ROSTAD TOMAT & PAPRIKASOPPA

Ingredienser
3 st röda paprikor
1 st Vitlöksklyfta
23 st Cocktailtomater
3 dl Matlagningsgrädde
2 msk Olivolja
1/2 st Citron ( pressad)
3 droppar Sevan piripiri sås
1 msk Honung
1 tsk Äppelcidervinäger
Salt
Peppar
1 näve Oregano
2 dl Sevan kokta kikärtor
100 g Fetaost
1 dl Sevan soltorkade tomater
Sevan cashewnötter saltade och rostade
1 burk Sevan Hummus med soltorkade tomater
Surdegsbröd
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Dela paprikorna på mitten (vertikalt) och ta ur kärnhuset. Placera på bakplåtspappret med snittytan neråt. Lägg även 1 vitlöksklyfta samt de färska småtomaterna (spara några till att toppa soppan med) på plåten. Rosta i ugnen 20-30 min. Paprikorna ska ha fått färg. När de är klara, låt svalna lite och pilla sedan bort skalet från paprikorna.
  3. Under tiden som paprikorna och tomaterna rostas i ugnen, förbered lite tillbehör. Smula fetaost, hacka cashewnötter grovt, strimla soltorkade tomater, dela de färska tomaterna i kvartar. Stek surdegsbröd på hög värme i olivolja och flingsalt tills de blir härligt gyllenbruna.
  4. Mixa ihop soppan: Lägg allt från ugnsplåten i en mixer, tillsätt matlagningsgrädde, olivolja, pressad citron, några droppar Sevan piripiri sås, honung, äppelcidervinäger och mixa ihop till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Värm på soppan på spisen i en kastrull om den inte är tillräckligt varm.
  5. Stek kikärtorna snabbt på hög temperatur med lite paprikapulver och flingsalt.
  6. Häll upp soppan i två skålar. Toppa med stekta kikärtor, färska tomater, fetaost, soltorkade tomater, cashewnötter och lite oregano. Servera soppan med stekt surdegsbröd och hummus med smak av soltorkade tomater.
Ingredienser
3 st röda paprikor
1 st Vitlöksklyfta
23 st Cocktailtomater
3 dl Matlagningsgrädde
2 msk Olivolja
1/2 st Citron ( pressad)
3 droppar Sevan piripiri sås
1 msk Honung
1 tsk Äppelcidervinäger
Salt
Peppar
1 näve Oregano
2 dl Sevan kokta kikärtor
100 g Fetaost
1 dl Sevan soltorkade tomater
Sevan cashewnötter saltade och rostade
1 burk Sevan Hummus med soltorkade tomater
Surdegsbröd
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Dela paprikorna på mitten (vertikalt) och ta ur kärnhuset. Placera på bakplåtspappret med snittytan neråt. Lägg även 1 vitlöksklyfta samt de färska småtomaterna (spara några till att toppa soppan med) på plåten. Rosta i ugnen 20-30 min. Paprikorna ska ha fått färg. När de är klara, låt svalna lite och pilla sedan bort skalet från paprikorna.
  3. Under tiden som paprikorna och tomaterna rostas i ugnen, förbered lite tillbehör. Smula fetaost, hacka cashewnötter grovt, strimla soltorkade tomater, dela de färska tomaterna i kvartar. Stek surdegsbröd på hög värme i olivolja och flingsalt tills de blir härligt gyllenbruna.
  4. Mixa ihop soppan: Lägg allt från ugnsplåten i en mixer, tillsätt matlagningsgrädde, olivolja, pressad citron, några droppar Sevan piripiri sås, honung, äppelcidervinäger och mixa ihop till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Värm på soppan på spisen i en kastrull om den inte är tillräckligt varm.
  5. Stek kikärtorna snabbt på hög temperatur med lite paprikapulver och flingsalt.
  6. Häll upp soppan i två skålar. Toppa med stekta kikärtor, färska tomater, fetaost, soltorkade tomater, cashewnötter och lite oregano. Servera soppan med stekt surdegsbröd och hummus med smak av soltorkade tomater.