Betyg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

SALLAD MED RÖDBETSFALAFEL, HALLOUMI, HUMMUS OCH KARAMELLISERADE VALNÖTTER

SALLAD MED RÖDBETSFALAFEL, HALLOUMI, HUMMUS OCH KARAMELLISERADE VALNÖTTER

Ingredienser
4 port. bulgur
1 st Halloumi
1 burk Sevan Hummus Original
1 påse Machésallad
1 st Gurka
1 näve Persilja
250 g Förkokta rödbetor
3 dl Sevan kokta kikärtor
2 dl Havregryn
1 näve Mynta eller Basilika
1 st Vitlöksklyfta
1 tsk Spiskummin
0,5-1 tsk Salt
1 msk Olivolja
2 dl Sevans Valnötter
1,5 msk Dadelsirap
2 nypor Flingsalt
Gör så här
  1. Börja med rödbetsfalafeln: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa allt tills den blir en formbar smet, forma runda bollar med fuktiga händer, lägg på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i ugnen 15-20 min.
  2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på hög temperatur. När de börjat få lite färg, ta av plattan och tillsätt dadelsirap samt flingsalt och rör om. Strö ut över ett bakplåtspapper och låt svalna.
  4. Skär gurka i lagom stora bitar.
  5. Skär upp halloumin i lagom stora bitar. Vänta med att steka tills precis innan servering, annars blir den lätt gummigaktig.
  6. Lägg ihop salladen: Ta fram ett stort salladsfat eller serva portionsvis, varva bulgur, machésallad, gurka, valnötter, klickar av hummus, rödbetsfalafel och halloumi. Ringla över olivolja och toppa med persilja!
Ingredienser
4 port. bulgur
1 st Halloumi
1 burk Sevan Hummus Original
1 påse Machésallad
1 st Gurka
1 näve Persilja
250 g Förkokta rödbetor
3 dl Sevan kokta kikärtor
2 dl Havregryn
1 näve Mynta eller Basilika
1 st Vitlöksklyfta
1 tsk Spiskummin
0,5-1 tsk Salt
1 msk Olivolja
2 dl Sevans Valnötter
1,5 msk Dadelsirap
2 nypor Flingsalt
Gör så här
  1. Börja med rödbetsfalafeln: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa allt tills den blir en formbar smet, forma runda bollar med fuktiga händer, lägg på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i ugnen 15-20 min.
  2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på hög temperatur. När de börjat få lite färg, ta av plattan och tillsätt dadelsirap samt flingsalt och rör om. Strö ut över ett bakplåtspapper och låt svalna.
  4. Skär gurka i lagom stora bitar.
  5. Skär upp halloumin i lagom stora bitar. Vänta med att steka tills precis innan servering, annars blir den lätt gummigaktig.
  6. Lägg ihop salladen: Ta fram ett stort salladsfat eller serva portionsvis, varva bulgur, machésallad, gurka, valnötter, klickar av hummus, rödbetsfalafel och halloumi. Ringla över olivolja och toppa med persilja!