Betyg
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Shavarmakryddad rostad blomkål med baba ghannouge, gula russin och jalapeno

Shavarmakryddad rostad blomkål med baba ghannouge, gula russin och jalapeno

Vegetarisk variant av den kebabliknade rätten från mellanöstern med smak av bland annat kryddpeppar. Lättgjord och smakrik, särskilt med toppingen gula russin, örter och het jalapeno. Baba ghannouge är en krämig aubergineröra som passar bra till. Servera gärna en sallad med bönor till för proteinets skull.
Ingredienser
1 stort blomkålshuvud
400 g körsbärstomater på kvist
2 tsk shavarmakrydda
3 dl libanesiskt ris eller vanligt ris
250 g Baba Ghannouge
1 dl färska örter som bladpersilja
1 dl gula russin
1 dl jalapeno
Salt
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225.
  2. Bryt blomkålen i mindre bitar. Spara de gröna bladen. Lägg blomkålsbitarna på en plåt och ringla över olivolja. Massera in shawarmakryddan. Lägg tomaterna bredvid.
  3. Grädda i 20 minuter tills blomkålen fått fin färg. Rör om en gång under tiden. Lägg in blomkålsblasten och grädda ca 10 minuter tills de är krispiga.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hacka örterna. Blanda örter och russin.
  6. Toppa blomkålen med örtblandningen och jalapeno. Lägg upp baba ghannouge i en skål och toppa med lite paprikapulver och olivolja. Servera med ris.
Ingredienser
1 stort blomkålshuvud
400 g körsbärstomater på kvist
2 tsk shavarmakrydda
3 dl libanesiskt ris eller vanligt ris
250 g Baba Ghannouge
1 dl färska örter som bladpersilja
1 dl gula russin
1 dl jalapeno
Salt
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225.
  2. Bryt blomkålen i mindre bitar. Spara de gröna bladen. Lägg blomkålsbitarna på en plåt och ringla över olivolja. Massera in shawarmakryddan. Lägg tomaterna bredvid.
  3. Grädda i 20 minuter tills blomkålen fått fin färg. Rör om en gång under tiden. Lägg in blomkålsblasten och grädda ca 10 minuter tills de är krispiga.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hacka örterna. Blanda örter och russin.
  6. Toppa blomkålen med örtblandningen och jalapeno. Lägg upp baba ghannouge i en skål och toppa med lite paprikapulver och olivolja. Servera med ris.

Glöm inte att köpa hem: