Betyg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Spaghetti Bolognese på röda linser

Spaghetti Bolognese på röda linser

Ingredienser
1 st Gul lök
3 stavar Stjälkselleri
2 tsk Vitlök pressad
2 msk Tomatpuré
2 dl Röda linser
1 burk Krossade tomater (400 gram)
5 dl Grönsaksbuljong
3 msk Ljus soja
1 msk Balsamvinäger
1 tsk Torkad timjan
1/2 tsk Torkade chiliflingor
1 msk Strösocker
Salt och svartpeppar
Neutral olja att steka i
4 port Spaghetti eller tagliatelle
Gör så här
  1. Finhacka löken och stjälksellerin. Häll olja i en vid stekpanna eller gjutjärnsgryta och svetta löken och bleksellerin i ca tio minuter tills de är mjuka och genomskinliga, de ska inte få färg.
  2. Riv ner vitlöken, blanda om och låt fräsa ytterligare någon minut.
  3. Höj värmen, tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut. Häll i linserna och rör om ordentligt så att allting blandas.
  4. Tillsätt krossade tomater, buljong, soja, balsamvinäger, torkad timjan och strösocker. Låt alltsammans koka upp, sänk sedan till låg/medelvärme och låt puttra utan lock i tjugo minuter.
  5. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera med tagliatelle, riven parmesanost och en ringning god olivolja!
Ingredienser
1 st Gul lök
3 stavar Stjälkselleri
2 tsk Vitlök pressad
2 msk Tomatpuré
2 dl Röda linser
1 burk Krossade tomater (400 gram)
5 dl Grönsaksbuljong
3 msk Ljus soja
1 msk Balsamvinäger
1 tsk Torkad timjan
1/2 tsk Torkade chiliflingor
1 msk Strösocker
Salt och svartpeppar
Neutral olja att steka i
4 port Spaghetti eller tagliatelle
Gör så här
  1. Finhacka löken och stjälksellerin. Häll olja i en vid stekpanna eller gjutjärnsgryta och svetta löken och bleksellerin i ca tio minuter tills de är mjuka och genomskinliga, de ska inte få färg.
  2. Riv ner vitlöken, blanda om och låt fräsa ytterligare någon minut.
  3. Höj värmen, tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut. Häll i linserna och rör om ordentligt så att allting blandas.
  4. Tillsätt krossade tomater, buljong, soja, balsamvinäger, torkad timjan och strösocker. Låt alltsammans koka upp, sänk sedan till låg/medelvärme och låt puttra utan lock i tjugo minuter.
  5. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera med tagliatelle, riven parmesanost och en ringning god olivolja!

Glöm inte att köpa hem: