Ingredienser
1 burk |
Krossade tomater (400 gram) |
1/2 tsk |
Torkade chiliflingor |
4 port |
Spaghetti eller tagliatelle |
|
|
Gör så här
Finhacka löken och stjälksellerin. Häll olja i en vid stekpanna eller gjutjärnsgryta och svetta
löken och bleksellerin i ca tio minuter tills de är mjuka och genomskinliga, de ska inte få färg.
Riv ner vitlöken, blanda om och låt fräsa ytterligare någon minut.
Höj värmen, tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut. Häll i linserna och rör om ordentligt så
att allting blandas.
Tillsätt krossade tomater, buljong, soja, balsamvinäger, torkad timjan och
strösocker. Låt alltsammans koka upp, sänk sedan till låg/medelvärme och låt puttra utan lock
i tjugo minuter.
Smaka av med svartpeppar och salt. Servera med tagliatelle, riven parmesanost och en
ringning god olivolja!
|