Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

stekt torskfilé serverad med myntabulgur och tahinasås

stekt torskfilé serverad med myntabulgur och tahinasås

Ingredienser
12 st Sevan Labneh
1/2 dl hackad persilja
MARINAD:
3 msk olivolja
600 g torskfilé eller sej
3 tsk Sevan Hot fish spice mix
BULGUR
250 g Sevan Bulgur grov
3 msk hackad mynta
1 dl grovt rivna Sevan Rovor
salt och peppar
SERVERAS MED:
Sevan Tahinasås
Sevan Hummus
Sevan Libanesiska gurkor
Gör så här
  1. Rör ihop marinaden och pensla på fisken.
  2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen, gärna i buljong.
  3. Blanda ihop bulguren med mynta och rivna rovor. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rulla labneh i den hackade persiljan.
  5. Stek fisken i varm stekpanna ca 3-4 minuter på vardera sida tills den fått färg och är varm inuti.
  6. Servera fisken med bulgur, labneh, hummus, gurkor och tahinasås.
Ingredienser
12 st Sevan Labneh
1/2 dl hackad persilja
MARINAD:
3 msk olivolja
600 g torskfilé eller sej
3 tsk Sevan Hot fish spice mix
BULGUR
250 g Sevan Bulgur grov
3 msk hackad mynta
1 dl grovt rivna Sevan Rovor
salt och peppar
SERVERAS MED:
Sevan Tahinasås
Sevan Hummus
Sevan Libanesiska gurkor
Gör så här
  1. Rör ihop marinaden och pensla på fisken.
  2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen, gärna i buljong.
  3. Blanda ihop bulguren med mynta och rivna rovor. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rulla labneh i den hackade persiljan.
  5. Stek fisken i varm stekpanna ca 3-4 minuter på vardera sida tills den fått färg och är varm inuti.
  6. Servera fisken med bulgur, labneh, hummus, gurkor och tahinasås.