stekt torskfilé serverad med myntabulgur och tahinasås
stekt torskfilé serverad med myntabulgur och tahinasås |
Ingredienser
12 | st Sevan Labneh |
1/2 dl | hackad persilja |
MARINAD:
3 | msk olivolja |
600 g | torskfilé eller sej |
3 | tsk Sevan Hot fish spice mix |
BULGUR
250 g | Sevan Bulgur grov |
3 | msk hackad mynta |
1 dl | grovt rivna Sevan Rovor |
salt och peppar |
SERVERAS MED:
Sevan Tahinasås |
Sevan Hummus |
Sevan Libanesiska gurkor |
Gör så här
- Rör ihop marinaden och pensla på fisken.
- Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen, gärna i buljong.
- Blanda ihop bulguren med mynta och rivna rovor. Smaka av med salt och peppar.
- Rulla labneh i den hackade persiljan.
- Stek fisken i varm stekpanna ca 3-4 minuter på vardera sida tills den fått färg och är varm inuti.
- Servera fisken med bulgur, labneh, hummus, gurkor och tahinasås.
Ingredienser
MARINAD:
BULGUR
SERVERAS MED:
|
Gör så här
|