Tahina- & Chokladfudge

Gillar du fudge så måste du prova denna variant med mörk och ljus choklad tillsammans med tahina. Den är vackert marmorerad och tahinan ger en härligt nötig smak. Munsbitar som imponerar!

Ingredienser

1 burk (375g)
kondenserad mjölk
200 g
mörk choklad (minst 70%)
100 g
vit choklad
1 ½ dl
Sevan Tahina
flingsalt

Gör såhär

  1. Ta fram två små kastruller. Häll upp den kondenserade mjölken så att det är lika mycket i vardera kastrull.
  2. Dela den mörka chokladen och lägg i den ena kastrullen. Dela den vita chokladen och lägg i den andra kastrullen, tillsammans med tahinin.
  3. Smält de båda chokladblandningarna på medelvärme under omrörning.
  4. Varva den mörka och ljusa chokladblandningen i en folieform, ca 20x15 cm, och använd skaftet på en sked eller en sticka för att skapa en marmorering. Avsluta med att strö över flingsalt.
  5. Låt fudgen svalna ordentligt i kylskåp. Skär sedan upp den i kuber. Förvara i kylskåp.

Glöm inte att köpa hem