Betyg
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Tahina & Chokladfudge

Tahina & Chokladfudge

Ingredienser
1 burk Kondenserad mjölk (375g)
200 g Mörk choklad ( minst 70%)
100 g Vitchoklad
1,5 dl Sevan tahina
Flingsalt
Gör så här
  1. Ta fram två små kastruller. Häll upp den kondenserade mjölken så att det är lika mycket i vardera kastrull.
  2. Dela den mörka chokladen och lägg i den ena kastrullen. Dela den vita chokladen och lägg i den andra kastrullen tillsammans med tahinin.
  3. Smält de båda chokladblandningarna på medelvärme under omrörning.
  4. Varva den mörka och ljusa chokladblandningen i en folieform, ca 20x15 cm, och använd skaftet på en sked eller en sticka för att skapa en marmorering. Avsluta med att strö över flingsaltet.
  5. Ställ i kylen att svalna ordentligt och skär sedan upp i kuber. Förvara chokladfudgen kallt.
Ingredienser
1 burk Kondenserad mjölk (375g)
200 g Mörk choklad ( minst 70%)
100 g Vitchoklad
1,5 dl Sevan tahina
Flingsalt
Gör så här
  1. Ta fram två små kastruller. Häll upp den kondenserade mjölken så att det är lika mycket i vardera kastrull.
  2. Dela den mörka chokladen och lägg i den ena kastrullen. Dela den vita chokladen och lägg i den andra kastrullen tillsammans med tahinin.
  3. Smält de båda chokladblandningarna på medelvärme under omrörning.
  4. Varva den mörka och ljusa chokladblandningen i en folieform, ca 20x15 cm, och använd skaftet på en sked eller en sticka för att skapa en marmorering. Avsluta med att strö över flingsaltet.
  5. Ställ i kylen att svalna ordentligt och skär sedan upp i kuber. Förvara chokladfudgen kallt.