Betyg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Ugnsbakad pumpa med babaganusch, grön linser, hasselnötter, citron och granatäpplen

Ugnsbakad pumpa med babaganusch, grön linser, hasselnötter, citron och granatäpplen

Ljuvlig söt pumpa, med rökig aubergineröra och matig linsröra med knaprigt granatäpple. Rätten passar lika bra att servera på höstmiddagen som på julbordet. Ett bröd blir gott till om man vill ha lite mer kolhydrater. Rätten passar även bra att servera till veganer.
Ingredienser
1 butternut pumpa
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
100 g Grönkål
1 dl rostade hasselnötter
250 g baba ganusch
Salt
Linsröra
1,5 dl gröna linser
1 chilipepparfrukt
0,5 Granatäpple
1 dl hackad bladpersilja
en halv citron
3 msk olivolja
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225.
  2. Skala pumpan och skär den i skivor. Lägg på en plåt, krydda med spiskummin, paprikapulver och salt. Häll över olja.
  3. Grädda i ca 25 minuter. Repa grönkålen i mindre bitar. Massera in lite olja och lägg in den på plåten. Grädda 5-10 minuter tills de är krispiga.
  4. Koka linserna al dente enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  5. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur granatäpplet. Blanda linser, granatäpple, chili och örter med citronsaft och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Hacka nötterna grovt.
  7. Häll linsblandningen över pumpan, strö över nötterna och servera med baba ganuschen.
Ingredienser
1 butternut pumpa
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
100 g Grönkål
1 dl rostade hasselnötter
250 g baba ganusch
Salt
Linsröra
1,5 dl gröna linser
1 chilipepparfrukt
0,5 Granatäpple
1 dl hackad bladpersilja
en halv citron
3 msk olivolja
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225.
  2. Skala pumpan och skär den i skivor. Lägg på en plåt, krydda med spiskummin, paprikapulver och salt. Häll över olja.
  3. Grädda i ca 25 minuter. Repa grönkålen i mindre bitar. Massera in lite olja och lägg in den på plåten. Grädda 5-10 minuter tills de är krispiga.
  4. Koka linserna al dente enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  5. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur granatäpplet. Blanda linser, granatäpple, chili och örter med citronsaft och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Hacka nötterna grovt.
  7. Häll linsblandningen över pumpan, strö över nötterna och servera med baba ganuschen.

Glöm inte att köpa hem: