Ugnsrostade grönsaker med labneh och myntadressing
Ugnsrostade grönsaker med labneh och myntadressing |
En färgsprakande rätt, fullmatad med vitaminer och spännande smaker. Passar utmärkt som ett matigt tillbehör istället för ris eller potatis till en bit fisk eller kyckling. Eller varför inte avnjuta rätten som den är – helt vegetarisk.
Ingredienser
Ungsrostade grönsaker
1 st | aubergine |
1 st | zucchini |
1 st | röd paprika |
1 st | gul paprika |
2 st | rödlökar |
2 st | hela vitlökar |
1 tsk | Salt |
1 msk | timjan |
2 tsk | chiliflakes eller sambal oelek |
Nymalen svartpeppar |
Myntadressing
0,75 dl | kallpressad olivolja |
0,5 kruka | färsk mynta |
2 tsk | Granatäppelsirap |
0,5 tsk | Salt |
2 st | hela vitlökar |
Topping
1 burk | labneh |
0,5 kruka | färsk mynta |
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Skär upp grönsakerna samt toppen på vitlökarna, lägg dem på en ugnsplåt. Krydda och blanda. Tillaga i ugnen i 30 minuter. Rör gärna runt bland grönsakerna efter halva tiden.
- Häll i samtliga ingredienser till dressingen i en mixer, kläm i vitlöksklyftorna som nu blivit mjuka och krämiga. Mixa tills den är slät.
- Blanda hälften av dressingen med grönsakerna.
- Lägg grönsakerna på ett fint fat, toppa med labneh, dressing och myntablad. Servera.
Ingredienser
Ungsrostade grönsaker
Myntadressing
Topping
|
Gör så här
|