Betyg
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Wrap it up! Falafelwrap med tre olika sallader

Wrap it up! Falafelwrap med tre olika sallader

Wrap it up med vår finfina falafel och tre läckra sallader!
Ingredienser
Rödkålssallad
0,5 st Rödkålshuvud
15 st Cocktailtomater
2 msk Gröna oliver
2 dl Granatäppelkärnor
4 msk Koriander
4 msk Mynta
5 msk Limejuice
2 msk Olivolja
Salt och svartpeppar
Olivsallad
500 g Gröna eller svarta oliver
1 st Gul lök
3 st Tomater
1 st grön paprika
1 st Vitlöksklyfta
1 tsk Spiskummin
1 tsk Paprikapulver
0,5 dl Citronsaft
2 msk Olivolja
Salt och svartpeppar
Haricot verts i tomatsås
500 g Haricot verts
1 burk Krossade tomater
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Paprikapulver
3 msk Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
Rödkålssallad
  1. Skiva rödkålen grovt. Strimla myntan och koriandern och blanda alla ingredienser. Vänd ner limesaft och olivolja och smaka av med salt och peppar.
Olivsallad
  1. Skiva oliverna och finhacka löken, tomaterna och paprika. Blanda med bladpersilja, pressad vitlök, kryddor, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Haricot verts i tomatsås
  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Finhacka löken och stek tills den blir mjuk. Tillsätt haricot verts, stek tills de blir mjuka.
  2. Skiva vitlök och rör ner tillsammans med krossade tomater och kryddor. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Wrap it up!
  1. Tillaga falafeln och bröden enligt anvisning på förpackningarna. Fyll bröden med sallad, falafel och röror. Vik ihop och ät!
Ingredienser
Rödkålssallad
0,5 st Rödkålshuvud
15 st Cocktailtomater
2 msk Gröna oliver
2 dl Granatäppelkärnor
4 msk Koriander
4 msk Mynta
5 msk Limejuice
2 msk Olivolja
Salt och svartpeppar
Olivsallad
500 g Gröna eller svarta oliver
1 st Gul lök
3 st Tomater
1 st grön paprika
1 st Vitlöksklyfta
1 tsk Spiskummin
1 tsk Paprikapulver
0,5 dl Citronsaft
2 msk Olivolja
Salt och svartpeppar
Haricot verts i tomatsås
500 g Haricot verts
1 burk Krossade tomater
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Paprikapulver
3 msk Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
Rödkålssallad
  1. Skiva rödkålen grovt. Strimla myntan och koriandern och blanda alla ingredienser. Vänd ner limesaft och olivolja och smaka av med salt och peppar.
Olivsallad
  1. Skiva oliverna och finhacka löken, tomaterna och paprika. Blanda med bladpersilja, pressad vitlök, kryddor, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Haricot verts i tomatsås
  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Finhacka löken och stek tills den blir mjuk. Tillsätt haricot verts, stek tills de blir mjuka.
  2. Skiva vitlök och rör ner tillsammans med krossade tomater och kryddor. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Wrap it up!
  1. Tillaga falafeln och bröden enligt anvisning på förpackningarna. Fyll bröden med sallad, falafel och röror. Vik ihop och ät!