Nyheter

Thumbnail_Sevan_16x9.png

Halloj Kylskåpet hälsar på i hummusfabriken

Rosersberg den 9 januari 2023

 

– Vi svarade utan att tveka ja när Sofia Dalén, programledare i Livsmedelsföretagens populära serie Halloj Kylskåpet, hörde av sig och ville hälsa på i vår hummus- och falafelfabrik i Rosersberg, berättar Sevans VD Elin Ingves Pyk.

 

Serien Halloj Kylskåpet är nu inne på sin fjärde säsong. Syftet är att uppmärksamma svenska livsmedelsproducenter och deras produkter i ett lättillgängligt format. Livsmedelsföretagen är en branschorganisation som företräder 800 svenska producenter av mat och dryck.

 

Sofia inleder varje avsnitt med att hälsa på hemma hos en känd svensk för att utforska innehållet i deras kylskåp. I vårt avsnitt är det komikern och kocken Nisse Hallberg som får besök. I Nisses kylskåp hittar hon Sveriges mest sålda hummus – Sevan Hummus Original.

 

Sofia utmanar Nisse i en ”spicy hummus challenge” och uppdraget i vårt provkök blir därför att ta fram nya recept för provsmakning. I provköket blandar Elin och Sofia andra populära Sevanprodukter som stark paprikapuré, harissa och piripiri-sås med hummus.

 

Halloj Kylskåpet hittar du på Youtube. Vårt avsnitt hittar du här.