Nyheter

thumbnail_sevan_08-2023_3-saser_liggande.jpg

Sevan tar smaker från Mellanöstern till den kylda såshyllan

Rosersberg 01 september 2023

 

I Sevans fabrik i Rosersberg norr om Stockholm tillverkas inte enbart hummus och falafel, utan numera även såser. Med inspiration från de olika köken i Mellanöstern lanserar vi nu tre kylda såser som både kan lyfta vardagsrätter och bli festmåltidens samtalsämne.

 

– Det här är såserna vi själva har saknat och där vi har ärat vårt ursprung i Mellanösterns varierade kök när vi utvecklat smakerna. Vi ser såsen som räddaren i nöden när du behöver snabb hjälp att variera dina vardagsrätter eller pigga upp en lunchlåda. Vi har valt den tveklöst bästa flaskan för att du ska kunna dosera utan spill och göra snygga uppläggningar, säger Sara Herza, kategorichef på Sevan.

 

Tahinisås 200 ml – rekommenderat pris 25,90 kr

Vår version av den klassiska libanesiska tahinisåsen Tarator smaksatt med citron och vitlök. Basen är Sevans ljusa tahini, sesampasta, som ger såsen en nötig och fyllig smak. Lyfter falafel, kyckling och sallader till nya smakupplevelser.

 

Harissamayo 200 ml – rekommenderat pris 25,90 kr

Här har vi blandat Sevans chilistarka Harissa i kombination med en krämig vegansk majonnäsbas och skapat en mycket allsidig smaksättare. Passar till mat som behöver lite extra sting – grillat, mackor och sallader.

 

Grön Chilisås 200 ml – rekommenderat pris 25,90 kr

Inspirerad av Zhug, en grön kryddig sås med ursprung i Mellanöstern. Bjuder på hetta från picklad grön jalapeño, färska korianderblad och en hint kardemumma. Kombinera med rostade grönsaker, grillat kött eller ost.

Finns i ICAs butiker från och med vecka 36.

 

Här kan du läsa mer om våra såser:

Såser | Sevan