BBQ-kyckling med

HUMMUS

med BBQ-sötpotatis

I det här receptet kan äntligen köttätare och vegetarianer samsas. Denna bulgursallad med hummus är nämligen supergod till både kyckling och sötpotatis. Sluta diskutera, börja laga!

Sevan_Hummus_Recept_Hummus_BBQ_kyckling_sotpotatis_1080x1080.jpg

Kyckling

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Bulgur
  • 1 salladslök
  • ½ röd chili
  • 125 g cocktailtomater
  • ½ citron, finrivet skal
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 4 kycklinglårfiléer, med skinn
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk bbq-sås
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk Sevan Hummus Original à 275 g
  • rökt paprikapulver
  • Sätt ugnen på 200°. Koka bulgur.
  • Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. Blanda med lite olja, salt och peppar. 
    Tillaga mitt i ugnen 10 min.
  • Blanda bbq-sås och olja i en skål. Pensla kycklingen. Tillaga i ugnen 10 min till.
  • Pensla igen med det sista av såsen och tillaga ytterligare ca 10 min. Dubbelkolla så kycklingen är klar!

Sötpotatis

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Bulgur
  • 1 salladslök
  • ½ röd chili
  • 125 g cocktailtomater
  • ½ citron, finrivet skal
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 2 sötpotatisar ca 150 g/st
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk bbq-sås
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk Sevan Hummus Original à 275 g
  • rökt paprikapulver
  • Sätt ugnen på 200°. Koka bulgur.
  • Skala, klyfta och lägg sötpotatis i en ugnsform. Blanda med lite olja, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 10 min. 
  • Blanda bbq-sås och olja i en skål. Pensla
    sötpotatisen. Tillaga i ugnen 10 min till.
  • Pensla igen med det sista av såsen och tillaga ytterligare ca 10 min. Dubbelkolla så sötpotatisen är mjuk!

Kyckling

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Bulgur
  • 1 salladslök
  • ½ röd chili
  • 125 g cocktailtomater
  • ½ citron, finrivet skal
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 4 kycklinglårfiléer, med skinn
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk bbq-sås
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk Sevan Hummus Original à 275 g
  • rökt paprikapulver
  • Sätt ugnen på 200°. Koka bulgur.
  • Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. Blanda med lite olja, salt och peppar. 
    Tillaga mitt i ugnen 10 min.
  • Blanda bbq-sås och olja i en skål. Pensla kycklingen. Tillaga i ugnen 10 min till.
  • Pensla igen med det sista av såsen och tillaga ytterligare ca 10 min. Dubbelkolla så kycklingen är klar!

Sötpotatis

2 portioner

  • 1,5 dl Sevan Bulgur
  • 1 salladslök
  • ½ röd chili
  • 125 g cocktailtomater
  • ½ citron, finrivet skal
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 2 sötpotatisar ca 150 g/st
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk bbq-sås
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk Sevan Hummus Original à 275 g
  • rökt paprikapulver
  • Sätt ugnen på 200°. Koka bulgur.
  • Skala, klyfta och lägg sötpotatis i en ugnsform. Blanda med lite olja, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 10 min. 
  • Blanda bbq-sås och olja i en skål. Pensla
    sötpotatisen. Tillaga i ugnen 10 min till.
  • Pensla igen med det sista av såsen och tillaga ytterligare ca 10 min. Dubbelkolla så sötpotatisen är mjuk!
  • Blanda bulgur med tunt skivad salladslök, skivad chili, klyftade tomater, persilja och citronsaft. 
  • Lägg upp rikligt med hummus på 4 tallrikar, ringla över lite olivolja och pudra över paprikapulver. Fördela bulgursalladen och toppa med kyckling eller sötpotatis.