BBQ-kyckling med
HUMMUS
med BBQ-sötpotatis
I det här receptet kan äntligen köttätare och vegetarianer samsas. Denna bulgursallad med hummus är nämligen supergod till både kyckling och sötpotatis. Sluta diskutera, börja laga!
Kyckling
2 portioner
- 1,5 dl Sevan Bulgur
- 1 salladslök
- ½ röd chili
- 125 g cocktailtomater
- ½ citron, finrivet skal
- ½ dl hackad persilja
- 1 msk vatten
- 1 msk pressad citron
- 4 kycklinglårfiléer, med skinn
- olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 msk bbq-sås
- 2 msk olivolja
- 1 burk Sevan Hummus Original à 275 g
- rökt paprikapulver
- Sätt ugnen på 200°. Koka bulgur.
- Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. Blanda med lite olja, salt och peppar.
Tillaga mitt i ugnen 10 min. - Blanda bbq-sås och olja i en skål. Pensla kycklingen. Tillaga i ugnen 10 min till.
- Pensla igen med det sista av såsen och tillaga ytterligare ca 10 min. Dubbelkolla så kycklingen är klar!
Sötpotatis
2 portioner
- 1,5 dl Sevan Bulgur
- 1 salladslök
- ½ röd chili
- 125 g cocktailtomater
- ½ citron, finrivet skal
- ½ dl hackad persilja
- 1 msk vatten
- 1 msk pressad citron
- 2 sötpotatisar ca 150 g/st
- olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 msk bbq-sås
- 2 msk olivolja
- 1 burk Sevan Hummus Original à 275 g
- rökt paprikapulver
- Sätt ugnen på 200°. Koka bulgur.
- Skala, klyfta och lägg sötpotatis i en ugnsform. Blanda med lite olja, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 10 min.
- Blanda bbq-sås och olja i en skål. Pensla
sötpotatisen. Tillaga i ugnen 10 min till. - Pensla igen med det sista av såsen och tillaga ytterligare ca 10 min. Dubbelkolla så sötpotatisen är mjuk!
- Blanda bulgur med tunt skivad salladslök, skivad chili, klyftade tomater, persilja och citronsaft.
- Lägg upp rikligt med hummus på 4 tallrikar, ringla över lite olivolja och pudra över paprikapulver. Fördela bulgursalladen och toppa med kyckling eller sötpotatis.