Allt-i-ett-plåt med hummus och korv eller falafel

Det perfekta receptet för en middag med olika viljor. Samla massvis av goda grejer på en och samma plåt och klicka över hummus så kan alla välja sina favoriter. Ett ypperligt tillfälle att tömma skafferiet!

Ingredienser

Portioner: 4
500 g
små potatisar
4 st
morötter
2 st
rödlökar
1 liten (350 g)
spetskål
olivolja
salt och svartpeppar
200 g
små tomater på kvist
200 g smakrik korv / 1 frp (200 g) Sevan Falafel Original Färsk
smör, till stekning
1 st
citron
rostade pumpakärnor
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
bladpersilja

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 225 °C. Skrubba potatisen. Skala och skär morot i bitar och rödlök i klyftor. Skär spetskålen i klyftor.

 

2. Lägg potatis, morot, lök och kål på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra.

 

3. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Vänd ev. runt efter halva tiden. Lägg på tomaterna när ca 10 min återstår av tiden i ugnen.

 

4. Stek korven, ev. skuren i bitar, i smör i en stekpanna. Tillaga falafeln enligt anvisning på förpackningen. Dela och stek citronen till fin färg på snittsidan.

 

5. Servera korv och falafel på varsin halva av plåten eller i skålar. Klicka hummus på plåten och toppa med persilja och rostade pumpakärnor. Servera med citronen.