Äppelchutney med gula russin
Ett recept att ta till när det är äppelsäsong! Utöver våra gula russin, som passar ypperligt i chutney, ger även chili och ingefära karaktär i detta recept. Passar fint som tillbehör till det mesta. Tips! Välj syrliga äpplen.
![](/storage/8BD392D803E6A464A34791377746C00E89D2F769FEAEE582BD006B95E67D6BDE/872f4f7c2b4b4cc9a6b95eb234dbf933/786-786-0-jpg.Jpeg/media/7858cb04c34343cfb26c2148c71a0506/appelchutney.jpeg)
Ingredienser
1 kg
syrliga äpplen
1 st
gul lök
1 st
röd chili
2 msk
riven färsk ingefära
2 dl
socker
1 dl
äppelcidervinäger
1 ½ dl
Sevan Gula Russin
1 tsk
salt
Gör såhär
1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skala lök och finhacka den tillsammans med chili. Riv ingefära.
2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ca 40 min. Häll upp chutneyn i varma, väl rengjorda burkar.