Äppelchutney med gula russin

Ett recept att ta till när det är äppelsäsong! Utöver våra gula russin, som passar ypperligt i chutney, ger även chili och ingefära karaktär i detta recept. Passar fint som tillbehör till det mesta. Tips! Välj syrliga äpplen.

Ingredienser

1 kg
syrliga äpplen 
1 st
gul lök 
1 st
röd chili
2 msk
riven färsk ingefära 
2 dl
socker 
1 dl
äppelcidervinäger 
1 ½ dl
Sevan Gula Russin 
1 tsk
salt 

Gör såhär

1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skala lök och finhacka den tillsammans med chili. Riv ingefära. 


2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ca 40 min. Häll upp chutneyn i varma, väl rengjorda burkar. 

Glöm inte att köpa hem