Auberginerullar med hummus och grillad paprika

Grillade skrivor av aubergine i kombination med vår Hummus original är en suverän smakkombination! Hummusens sälta och lena krämighet gifter sig med den grillade auberginens rökiga smak. Fetaosten adderar sälta och de rostade pinjenötterna ger härlig crunch.

Ingredienser

2 st
aubergine
1 dl
olivolja
flingsalt
1 pkt
Hummus original
1 burk
Sevan rostad paprikafilé
100 g
fetaost
0,5 dl
pinjenötter
75 g
ruccola
tandpetare/ grillpinnar eller liknande

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller sätt på grillen om du vill grilla din aubergine.
  2. Dela auberginen på längden, ca 6 skivor per aubergine. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och flingsalt. Grädda i ugnen 20-30 min beroende på tjocklek, de ska bli mjuka och få yta, eller lägg på grillen tills de blir mjuka och får yta.
  3. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna på medelhög temperatur tills de börjar bli gyllene.
  4. När auberginen är klar, bred ut hummus på halva delen av auberginen, lägg över en bit rostad paprikafilé och smula över lite fetaost. Vänd över andra delen och fäst en tandpetare eller liknande för att hålla ihop rullen.
  5. Lägg på en bädd av ruccola och toppa med rostade pinjenötter.