Vegetarisk Bamya med Okra
Bamya är en mustig och värmande gryta med ursprung i Mellanöstern. Du lagar den med vår okra, vilket även är vad ordet bamya betyder. Avnjut den som lunch eller middag en kall höst- eller vinterdag!
![](/storage/6F4BE65081EBF2BB9DC5069934000ADDA9E04EA53A83A15F346399CD1AE2D7DE/00fe20b4b4fb4be6bda2db5b676f77f7/786-786-0-jpg.Jpeg/media/a13b7b6c926341f9aa3d6a9adb443d15/Bamya.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Tina okran och låt den rinna av i en sil. Riv vitlök och hacka gul lök.
2. Stek okran i olivolja i en stor gryta eller traktörpanna tillsammans med en vitlöksklyfta ca 5 minuter. Häll över okran i en skål och ställ åt sidan.
3. Lägg ner gul lök och resten av vitlöken i samma panna med lite mer olivolja och stek ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong och socker. Koka ca 10 minuter.
4. Tillsätt den stekta okran, koka ytterligare ca 20 minuter. Pressa i citronsaft precis när grytan kokat klart.
5. Servera exempelvis med ris. Toppa med färsk koriander.