Banoffeepaj i filodeg
Härligt frasig och söt dessert i perfekt portionsstorlek att avnjutas närhelst lusten faller på. Avnjuts med fördel med en skopa klassisk vaniljglass
Ingredienser
Portioner: 4
4 st
Filodegsark
2 st
Bananer
1 dl
Karamelliserad mjölk (Dulce de Leche)
50 g
Smör
Till servering
Vaniljglass
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 180°c. Smält smöret i en kastrull. Dela bananerna på mitten och dra av skalet.
2. Lägg ut ett ark filodeg med kortsidan mot dig. Ringla karamelliserad mjölk över hela arket. Lägg en bananhalva längst ned i mitten av arket och rulla ihop arket lite mer än halvvägs. Vik in ändarna och fortsätt rulla ihop filodegsrullen tajt. Pensla rullen med smör och lägg i en ugnsform. Upprepa tills du har 4 st filodegsrullar.
3. Grädda i ugn ca 15 min eller tills rullarna har fått fin färg. Severa med en kula vaniljglass