Biryanikryddat libanesiskt ris med gula russin
Vårt libanesiska ris är mångas favorit - en blandning av ett långkornigt vitt ris och rostade durumvetenudlar. I det här receptet kokar du det med biryanikrydda - en populär kryddblandning i Mellanöstern. Blandningen består av koriander, gurkmeja, kanel, röd chili, kardemumma och safflor (färgtistel). Riset i kombination med saffran, gula russin, pistagenötter och mynta gör att du kommer att återvända till detta recept många gånger.
![](/storage/8CDCD9B3584BBEC7EE68A4C8B5233F0FA04314EDC8F40F991A36836141312CBE/12728f6453c9411482cfc754c92c6233/786-786-0-jpg.Jpeg/media/b47a6f1cfe8e44f19747955c28b66487/libanesiskt-ris.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Skölj riset. Hacka löken.
2. Värm smör i en gryta och stek löken på låg värme tills den blivit gyllenbrun, ca 10 min. Tillsätt ris, biryanikrydda och saffran. Stek tills riset börjar bli lite genomskinligt. Häll i vatten, grönsaksbuljong och salt. Koka under lock ca 10 min tills all vätska kokat bort. Lufta riset med en gaffel och låt stå i 5 min efter det kokat klart.
3. Blanda ner gula russin i det färdiga riset. Hacka mynta och pistagenötter och toppa med vid servering.