Bondbönor med örter, citron och bananschalottenlök

Frysta grönsaker är många gånger räddningen när de färska inte är i säsong. Våra bondbönor väntar på dig i frysdisken. Den här sidosalladen svänger du snabbt ihop. Färsk mynta och bladpersilja samt färskpressad citron lyfter den här salladen till ett både gott, nyttigt och vackert tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
1 frp (400 g)
Sevan Frysta Gröna Bondbönor
½ kruka
mynta
½ kruka
bladpersilja
1 st
bananschalottenlök
½ st
citron
salt

Gör såhär

1. Koka upp en kastrull med vatten och koka bondbönorna någon minut tills de är tinade och skalet går lätt att ta av. Skala bönorna.

 

2. Finhacka mynta och bladpersilja. Skär löken i tunna ringar.

 

3. Blanda ner bönor med örterna och löken i en skål. Pressa över citronsaft och smaka av med salt. Servera som en sidosallad.