Bowl med hummus och kyckling eller portabellosvamp

Äntligen en bowl som förenar köttätare och vegetarianer i ett och samma recept. Blanda ihop ingredienserna i en skål och välj själv mellan kyckling och portabello, eller andra saker som finns i skafferiet. Använd gärna råvaror efter säsong!

Ingredienser

4 portioner:
3 dl
Sevan Bulgur Mellangrov
2 msk
pressad citron
2 msk
strimlad mynta
2 msk
strimlad bladpersilja
Kyckling och portabello:
2 kycklingfiléer / 2 portabellosvampar
2 msk smör
smör
salt och svartpeppar
2
vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk
Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
1 ½ dl
vatten
Topping:
1 burk
Sevan Hummus Original, 275 g
2
avokado, delade och skivade
2 dl
granatäppelkärnor
Sevan Turkiska Pickles
picklad rödlök och picklad gurka
paprikapulver
citronklyftor

Gör såhär

1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna lite och blanda med citronsaft och örter.

2. Stek kycklingen till fin färg i smör, salta och peppra under stekningen. Stek med 1 finhackad vitlöksklyfta och ½ tsk chiliflakes på slutet. Häll på ca 1 dl vatten och lägg på ett lock. Låt puttra 7–10 min tills genomstekt. Låt vila några minuter innan de skärs i skivor.

3. Dela och stek svamparna i smör, ½ dl vatten och resterande vitlök och chiliflakes tills svampen mjuknat och fått lite färg. Salta och peppra under stekning. Lägg ett lock på pannan så mjuknar svampen snabbare. Skär i skivor.

4. Lägg bulgur i fyra vida skålar. Gör en liten fördjupning i mitten av bulgurn och klicka i  hummus. Fördela resterande ingredienser runt om hummusen. Lägg skivad kyckling i två av skålarna och skivad portabello i två.

5. Pudra lite paprikapulver på hummusen och servera med citronklyftor.