Bulgursallad i burk med kikärtor och granatäpple

Sallader är perfekt mat till varma sommardagar. Prova det här receptet där ingredienserna läggs i en burk och blandas ihop vid servering. Gott för både ögat och kroppen!

Ingredienser

Portioner: 4
Örtbulgur:
2 dl
Sevan Bulgur, Grov eller Mellangrov
1 knippe
bladpersilja
1 knippe
mynta
1 dl
olivolja
½ st
citron (saften)
½ tsk
salt
Övriga tillbehör:
2 st
tomater
½ st
gurka
1 st
salladslök
1 st
salladshuvud
1 st
granatäpple
200 g
oliver, avrunna
2 dl
Sevan Kikärtor, konserverade och avrunna
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original

Gör såhär

1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

 

2. Mixa bladpersilja, mynta, olivolja, citronjuice och salt med en stavmixer till en örtolja. Blanda den kokta bulguren med örtoljan.

 

3. Skölj och skär tomater, gurka, salladslök och sallad till önskad storlek. Kärna ur granatäpplet. Häll av vätskan från oliverna och skölj kikärtorna.

 

4. Lägg ner alla ingredienser i burken i olika lager eller blanda ihop allt till en sallad direkt. Sätt på locket och förvara i kylskåp tills servering eller picknick. Servera bulgursalladen tillsammans med hummus.