Caesarsallad med kyckling och fullkornsbulgur

Klassisk Caesarsallad för alla tillfällen. Här lagad och kombinerad med vår matiga och nyckelhålsmärkta Fullkornsbulgur för extra fibrer och mättnadskänsla samt härligt frasiga krutonger från libabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Vitlökskrutonger
2 st
Libabröd eller annat, valfritt tunnbröd
40 gram
Smör
1 klyfta
Vitlök, riven
4 dl
Vatten
2 dl
Sevan Fullkornsbulgur
Salt
Caesardressing
1 st
Ägg
1,5 dl
Rapsolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Dijonsenap
0,5 tsk
Salt
1 dl
Parmesan, riven
1 klyfta
Vitlök, riven
2 tsk
Kapris
2 st
Sardellfiléer
1/2
Citron
Kyckling
500 gram
Kycklinglårfilé
2 tsk
Smör
2 st klyftor
Vitlök
Salt
Svarpeppar
Tillbehör
2 st
Romansalladshuvuden
Parmesanost

Gör såhär

 

  1. Vitlökskrutonger: Sätt ugnen på 150°C. Klipp brödet i ca 2x2 cm stora bitar och lägg i en bunke. Smält smör i en kastrull med riven vitlök tills vitlöken börjar få lite färg. Häll ner smöret i bunken med brödet och se till att alla bitar täcks av smör. Sprid ut brödet på en bakplåtspappersklädd plåt och salta. Rosta i ugn ca 10 min tills gyllene och krispigt.
  2. Fullkornsbulgur: Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Caesardressing: Mixa ägg, rapsolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt med en stavmixer i en smal mixerbunke till en fast majonnäs. Mixa till sist ned riven parmesan och vitlök, kapris, sardeller och saften från en halv citron.
  4. Kyckling: Höj ugnstemperaturen till 200°C. Krossa vitlöksklyftorna lätt med sidan av en knivegg. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen tillsammans med vitlöken tills den fått en fin stekyta. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i ugn ca 15 min, tills innertemperaturen är 72°C.
  5. Skölj och skär romansalladen i grova bitar. Blanda den med caesardressingen och kokt bulgur. Skär kycklingen i skivor.
  6. Servera bulgursalladen med kycklingen, vitlökskrutongerna och toppa med riven parmesan.

GLÖM INTE ATT KÖPA HEM