Chili cheeserullar

Letar du efter enkla snacks till fest, buffé eller fredagsmys? Då är dessa chili cheeserullar ett måste! Krispiga rullar av yufkadeg fyllda med cheddarost och mild chili blir ett ostigt och hett fingerfood, ett alternativ på klassiska Sigara Börek. Perfekta som plockmat, tilltugg eller festmat som alltid gör succé.

Ingredienser

Portioner: 24
1 fp
Sevan Yufkadeg, 400 g
Fyllning:
24 st
Sevan Mild Peperoni
200 g
Cheddarost

Gör så här

 

1. Skär cheddarosten i ca 1 cm breda stavar och lägg på ett fat.

 

2. Skär av stjälkarna och ev ändarna på peperonin (spara ändarna). Skär ett långt snitt i varje peperoni så att det finns plats att stoppa ned cheddarstavarna. Torka av överflödig vätska från peperonin med ett hushållspapper. Lägg på ett fat.

 

3. Fyll varje peperoni med cheddarstavar. Ta gärna hjälp av en chopstick för att kunna peta in dem lättare.

 

4. Lägg ett ark yufkadeg på en ren arbetsyta och placera en cheddarfylld peperoni längs med den breda änden av degen. Lägg ev med en av de överblivna peperoniändarna bredvid. Vik in sidorna och rulla ihop degen tajt mot den spetsiga änden. Pensla lite vatten på spetsen för att fästa ihop rullen. Upprepa tills yufkadegen är slut.

 

5. Hetta upp en stekpanna med rapsolja så att oljan täcker botten med ca 1/2 cm. Fritera rullarna i omgångar tills de fått en fin gyllenbrun färg på båda sidor. Servera direkt medan de är varma och krispiga.