Choklad- och hasselnötskräm med vispad kokosgrädde

Denna kräm är som en chokladmousse gjord på kikärtor, där den lena krämen toppas med krämig kokosgrädde och knapriga pistagenötter. Allra godast blir det om du kokar kikärtorna själv, men är tiden knapp går det lika bra med färdigkokta.

Ingredienser

Portioner: 4
Choklad- och hasselnötskräm:
200 g
Sevan Torkade Kikärtor
2 dl
spad från kikärtskoket
1 ½ msk
kakaopulver
3 msk
Sevan Dadelsirap
3 msk
hasselnötssmör
Topping:
250 g
kyld kokosgrädde
1 msk
florsocker
½ dl
Sevan Pistagenötter

Gör såhär

1. Blötlägg kikärtorna i rikligt med vatten ca 12 timmar. Gärna över natten.

 

2. Skölj av kikärtorna, häll över dem i en kastrull och fyll med nytt vatten. Koka kikärtorna tills de blivit mjuka, ca 1 ½ timme.

 

3. Spara minst 2 dl spad från kikärtskoket. Häll av resten av vattnet och mixa kikärtorna medan de fortfarande är varma tillsammans med kikärtsspadet i en bunke. Tillsätt kakaopulver, dadelsirap och hasselnötssmör och fortsätt mixa tills det blivit en jämn kräm. Ställ in i kylskåp fram tills servering.

 

4. Skala och hacka pistagenötterna. Vispa den kylda kokosgrädden med elvisp tillsammans med florsockret till en fast konsistens.

 

5. Lägg upp choklad- och hasselnötskrämen i fyra skålar. Spritsa på kokosgrädden och toppa med pistagenötterna.