Chokladbräck med krispiga kikärtor

Vi gillar att inkludera kikärtor i alla möjliga och till synes omöjliga sammanhang. Här i en vinnande kombination med choklad. Perfekt som snacks eller godis till helgen!

Ingredienser

1 ½ dl
Sevan Torkade Kikärtor
½ msk
olivolja
½ tsk
salt
200 g
valfri choklad

Gör såhär

1. Lägg de torkade kikärtorna i blöt i minst 8 timmar i rikligt med vatten.


2. Skölj kikärtorna ordentligt och koka upp i en kastrull med nytt vatten. Låt koka ca 30 min.


3. Sätt ugnen på 150 °C. Skölj och torka kikärtorna noga. Blanda kikärtorna med olivolja och salt och rosta mitt i ugnen ca 45 min, tills de blivit krispiga. Låt svalna.


4. Smält chokladen i ett vattenbad. Sprid ut kikärtorna på en mindre plåt med bakplåtspapper och häll över den smälta chokladen och rör om tills alla kikärtor är täckta. Ställ i kylskåp ca 30 min, tills chokladen stelnat. Förvara i kylskåp.

Glöm inte att köpa hem