Chokladbräck med krispiga kikärtor
Vi gillar att inkludera kikärtor i alla möjliga och till synes omöjliga sammanhang. Här i en vinnande kombination med choklad. Perfekt som snacks eller godis till helgen!
Ingredienser
Gör såhär
1. Lägg de torkade kikärtorna i blöt i minst 8 timmar i rikligt med vatten.
2. Skölj kikärtorna ordentligt och koka upp i en kastrull med nytt vatten. Låt koka ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 150 °C. Skölj och torka kikärtorna noga. Blanda kikärtorna med olivolja och salt och rosta mitt i ugnen ca 45 min, tills de blivit krispiga. Låt svalna.
4. Smält chokladen i ett vattenbad. Sprid ut kikärtorna på en mindre plåt med bakplåtspapper och häll över den smälta chokladen och rör om tills alla kikärtor är täckta. Ställ i kylskåp ca 30 min, tills chokladen stelnat. Förvara i kylskåp.