Chokladkladdkaka med dadlar och kikärtor

Den här kakan brukar vi baka när det är dags att fira kladdkakans dag. Eftersom vi har både kikärtor och dadlar i vårt DNA så är det två självklara ingredienser i det här receptet. Den här kakan gör verkligen skäl för namnet kladdkaka. Servera med dina favorittillbehör!

Ingredienser

400 g
Sevan kikärtor (på burk)
1 dl
kikärtsspad
150 g
Sevan färska dadlar
100 g
mörk choklad
3 msk
kokosolja
1 tsk
äkta vaniljpulver
2 krm
salt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 grader 
2. Låt kikärtorna rinna av och skölj dem. Spara 1 dl av spadet. 
3. Mixa dadlar och kikärtor till en slät kräm. 
4. Smält den mörka chokladen och kokosoljan, låt svalna något och mixa sedan ner i smeten. 
5. Tillsätt salt och vaniljpulver. 
6. Vispa kikärtsspadet fluffigt och vänd sedan ner i smeten med en slickepott. 
7. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant. Smörj kanterna med lite kokosolja. 
8. Häll smeten i formen och bred ut den. Grädda ca 20 minuter. 
9. Låt kakan svalna och servera sedan med dina favorittillbehör.

Glöm inte att köpa hem: