Chokladkladdkaka med dadlar och kikärtor
Den här kakan brukar vi baka när det är kladdkakans dag. Eftersom vi har både kikärtor och dadlar i vårt DNA så är det två självklara ingredienser i det här receptet. Den här kakan gör verkligen skäl för namnet kladdkaka. Servera med dina favorittillbehör! Receptet ger en kaka.
Ingredienser
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Låt kikärtorna rinna av och skölj dem. Spara 1 dl av spadet.
3. Mixa dadlar och kikärtor till en slät kräm.
4. Smält den mörka chokladen och kokosoljan, låt svalna något och mixa sedan ner i smeten.
5. Tillsätt salt och vaniljpulver.
6. Vispa kikärtsspadet fluffigt och vänd sedan ner i smeten med en slickepott.
7. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant. Smörj kanterna med lite kokosolja.
8. Häll smeten i formen och bred ut den. Grädda ca 20 minuter.
9. Låt kakan svalna och servera sedan med dina favorittillbehör. Vi valde vispad grädde och physalis!