Chokladkladdkaka med dadlar och kikärtor

Den här kakan brukar vi baka när det är kladdkakans dag. Eftersom vi har både kikärtor och dadlar i vårt DNA så är det två självklara ingredienser i det här receptet. Den här kakan gör verkligen skäl för namnet kladdkaka. Servera med dina favorittillbehör! Receptet ger en kaka.

Ingredienser

1 burk (400 g)
Sevan Kikärtor, konserverade
1 dl
kikärtsspad
150 g
Sevan Dadlar
100 g
mörk choklad
3 msk
kokosolja
2 krm
salt
1 tsk
vaniljpulver

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 °C.


2. Låt kikärtorna rinna av och skölj dem. Spara 1 dl av spadet. 


3. Mixa dadlar och kikärtor till en slät kräm. 


4. Smält den mörka chokladen och kokosoljan, låt svalna något och mixa sedan ner i smeten. 


5. Tillsätt salt och vaniljpulver. 


6. Vispa kikärtsspadet fluffigt och vänd sedan ner i smeten med en slickepott. 


7. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant. Smörj kanterna med lite kokosolja. 


8. Häll smeten i formen och bred ut den. Grädda ca 20 minuter. 


9. Låt kakan svalna och servera sedan med dina favorittillbehör. Vi valde vispad grädde och physalis!