Crostinisnittar med dadlar och ricottakräm

Bjud på eleganta crostinisnittar med en kombination av söta, salta och krämiga smaker! De olivoljestekta dadlarna får en härligt karamelliserad yta som tillsammans med med färska fikon och rostade valnötter blir en perfekt kombination mellan lyx och enkelhet.

Crostinisnittar med dadlar och ricottakräm

Ingredienser

Portioner: 8
Crostini:
1/2-1 st
Baguette
1-2 msk
Olivolja
Flingsalt
Ricottakräm:
250 g
Ricottaost
1/2 dl
Turkisk yoghurt
1/2
Citron, skalet
Olivoljestekta dadlar:
200 g
Sevan Dadlar
Olivolja till stekning
Flingsalt
Topping:
1/2 dl
Sevan Valnötter
3 st
Fikon, färska

Gör så här

 

1. Crostini: Sätt ugnen på 200°C. Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor. Massera in olivolja och flingsalt i brödet. Lägg ut bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i ugn  tills de fått färg och blivit krispiga, ca 10 min.

 

2. Ricottakräm: Vispa ricotta, turkisk yoghurt och skalet av 1/2 citron med elvisp till en fluffig kräm.

 

3. Dadlar: Kärna ur och halvera dadlarna på längden. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek båda sidor av dadlarna någon minut, tills de fått lite färg. Strö över flingsalt och låt svalna.

 

4: Topping: Rosta valnötter i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka till mindre bitar. Skär fikon i smala skivor.

 

5. Garnera crostinin precis innan servering. Spritsa ut en klick ricottakräm på varje crostini. Toppa med en dadel, en skiva fikon och strö över hackade valnötter.