Dadelbitar med pistagenötter

Dessa dadelbitar fungerar såväl i juletider som till fika året om. Den chokladiga frostingen och de knapriga nötterna är pricken över i. Receptet ger cirka 24 bitar. Förvara dem i kylen, eller i frysen för längre hållbarhet.

Ingredienser

Botten:
1 dl
kokosflingor
1 dl
havregryn
1 frp (500g)
Sevan Dadelmassa
4 msk
kakaopulver
5 msk
avsvalnat kaffe
4 msk
kokosolja
Frosting:
1 st
mogen avokado
4 msk
kakaopulver
2 krm
vaniljpulver
1 msk
kokosolja
1 msk
avsvalnat kaffe
3 msk
Sevan Dadelsirap
Topping:
1 dl
hackade pistagenötter

Gör såhär

1. Botten: Rosta kokosflingor och havregryn lätt i en torr stekpanna. Lägg över i en bunke och mixa ihop flingor och gryn med en stavmixer.

 

2. Dela dadelmassan i mindre bitar med händerna. Lägg den i bunken med havregrynsblandningen tillsammans med kakaopulver, kaffe och kokosolja. Knåda ihop till en fast massa tills allt blandats ihop ordentligt. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten om den är alldeles för fast.

 

3. Klipp till en bit bakplåtspapper till en form som är ca 20 cm x 25 cm. Tryck ned smeten i formen på bakplåtspappret.

 

4. Frosting: Mixa alla ingredienser till frostingen i en bunke. Bred ut ovanpå smeten i formen. Strö över pistagenötterna. Ställ in i kylen ca 4 timmar.

 

5. Lyft upp kakan med hjälp av bakplåtspappret och skär den i ca 3 cm stora bitar. Servera direkt eller förvara dadelbitarna i kylen eller frysen.