Dadelbollar

Dadelbollar med jordnötsmör (eller annat nötsmör) och havregryn ger en riktig energkick när det behövs. Här har vi använt vår ekologiska dadelmassa, men det går lika bra att använda hela dadlar om du hellre vill det. Hoppa över kaffet om du inte vill bli för pigg.

Ingredienser

250 g
Sevan dadelmassa
1 dl
riven kokos
1 dl
havregryn
2 msk
kakao
2 msk
jordnötssmör eller annat nötsmör
3 msk
kallt kaffe
1 krm
salt
2-3 dl
Pistagenötter att rulla bollarna i. Pistagenötterna kan givetvis bytas ut mot kokos, kakao eller vad man än har i skafferiet.

Gör såhär

1. Knåda ihop alla ingredienser utom pistagenötterna. 
2. Skala och hacka pistagenötter. 
3. Forma bollar och rulla i de hackade nötterna. Låt bollarna stå i kyl en stund innan servering.