Dadelbollar

Dadelbollar med nötsmör och havregryn ger en riktig energikick när det behövs. Här har vi använt vår ekologiska dadelmassa, men det går lika bra att använda hela dadlar. Skippa kaffet om du inte vill bli för pigg. Receptet ger 15-20 bollar.

Ingredienser

½ frp (250 g)
Sevan Dadelmassa
1 dl
kokosflingor
1 dl
havregryn
2 msk
kakaopulver
2 msk
jordnötssmör eller annat nötsmör
3 msk
avsvalnat kaffe
1 krm
salt
2-3 dl
pistagenötter (skalade och hackade), kokosflingor eller kakaopulver att rulla bollarna i

Gör såhär

1. Knåda ihop alla ingredienser, förutom det du ska rulla bollarna i.


2. Forma bollar och rulla i pistagenötter, kokosflingor eller kakaopulver.

 

3. Låt bollarna stå i kylskåp en stund innan servering.

Glöm inte att köpa hem