Dadelbollar med kaffe och choklad

Hos oss på Sevan passerar dadelbollar nästan som frukt när vi är sugna på något sött. Här har vi använt vår ekologiska dadelmassa, men det går lika bra att använda hela dadlar. Hoppa över kaffet om du inte vill bli för pigg. Vi gillar att rulla våra dadelbollar i sesamfrön, hackade pistagenötter och frystorkade hallon.

Ingredienser

250 g
Sevan dadelmassa
1 dl
kokos
1 dl
havregryn
2 msk
kakao
3 msk
kaffe
1-2 msk
(vatten vid behov om smeten känns för hård)
2 msk
sokosolja
t ex Pistagenötter, frystorkade hallon eller sesamfrön att rulla i

Gör såhär

1. Mixa kokos och havregryn med en stavmixer i en stor bunke. 
2. Dra isär dadelmassan och lägg i bunken med havren tillsammans med kakao, kaffe och kokosolja. Knåda ihop tills allt blandats till en fast massa. 
3. Forma bollar och rulla i tex hackade nötter, frystorkade hallon, kokos eller sesamfrön. Förvara i kyl men låt dem gärna bli lite mjukare i rumstemperatur 
innan servering.