Dadelbollar med kaffe och choklad

Hos oss på Sevan är dadelbollar nästan som frukt när vi är sugna på något sött. Här har vi använt vår ekologiska dadelmassa, men det går lika bra att använda hela dadlar. Hoppa över kaffet om du inte vill bli för pigg. Vi gillar att rulla våra dadelbollar i sesamfrön, hackade pistagenötter och frystorkade hallon. Receptet ger 15-20 bollar.

Ingredienser

1 dl
kokosflingor
1 dl
havregryn
½ frp (250 g)
Sevan Dadelmassa
2 msk
kakaopulver
3 msk
avsvalnat kaffe
2 msk
kokosolja
1-2 msk
vatten vid behov ,om smeten känns för hård
t.ex. Sevan Pistagenötter, frystorkade hallon, kokosflingor eller sesamfrön att rulla i

Gör såhär

1. Mixa kokosflingor och havregryn med en stavmixer i en stor bunke. 


2. Dela dadelmassan och lägg i bunken med havregrynsblandningen tillsammans med kakaopulver, kaffe och kokosolja. Knåda ihop tills allt blandats till en fast massa. 


3. Forma bollar och rulla i t.ex. hackade nötter, frystorkade hallon, kokosflingor eller sesamfrön. Förvara bollarna i kylskåp men låt dem gärna bli lite mjukare i rumstemperatur innan servering.