Dadelknäck
Det går alldeles utmärkt att byta ut vanlig sirap mot dadelsirap i knäckkoket. Blanda i våra rostade, saltade mandlar och få en otroligt härlig mix av sött och salt, segt och knaprigt! Receptet ger cirka 80 knäck.
Ingredienser
2 dl
strösocker
2 dl
vispgrädde
2 dl
Sevan Dadelsirap
1 msk
smör
1 ½ dl
Sevan Mandlar Rostade & Saltade
Gör såhär
1. Hacka mandlarna och lägg åt sidan tills knäcken kokat klart.
2. Koka upp strösocker, vispgrädde och dadelsirap i en tjockbottnad kastrull.
3. Låt smeten koka tills temperaturen är ca 125 °C, det tar cirka 20 minuter. Använd en digital kökstermometer eller gör ett kulprov för att se om den är färdig. När den kokat klart, tillsätt smör och hackade mandlar och rör om.
4. Häll upp smeten i knäckformar direkt. Låt stelna. Förvara svalt.