Dubai chocolate brownie
Är du sugen på en godbit som både känns lyxig, unik och helt oemotståndlig? Föreställ dig den rika chokladsmaken, som smälter samman med den krispiga Kadayifdegen och den nötiga pistagen. Varje tugga bjuder på en perfekt balans av smaker, med en subtil touch av Mellanöstern för en extra dimension av lyx. Blir ca 25 bitar

Ingredienser
Gör så här
1 Botten: Rosta kokosflingor och havregryn lätt i en torr stekpanna. Låt svalna och mixa sen flingor och gryn i en bunke med en stavmixer.
2. Dela dadelmassan i mindre bitar och lägg i bunken med havregrynsblandningen tillsammans med kakaopulver, kaffe och kokosolja. Knåda ihop till en fast och jämn massa. Om massan är för torr, tillsätt en matsked vatten i taget tills den går att arbeta ihop.
3. Klä en form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut massan jämnt i formen på bakplåtspappret. Ställ in i kylen.
4. Frosting: Skär kadayifdegen så trådarna blir ca 1 cm långa. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör. Stek kadayifdegen på mediumhög värme ca 10 min eller tills degen är gyllenbrun. Låt svalna i en bunke.
5. Rör ner pistagekrämen i bunken med kadayifdegen och blanda om tills all deg är täckt av pistagekräm. Ta ut browniebotten ur kylen och bred över pistagekrämen. Låt stelna i kyl ett par timmar.
6. Lyft upp brownien med hjälp av bakplåtspappret och skär den i bitar. Servera direkt eller förvara i kyl. Ta fram ca 5 minuter innan servering, då är frostingen som krämigast