Falafelsallad med örtdressing, rosmarinmandlar och pärlcouscous

Den här salladen ska du passa på att göra när björnbär och färska fikon är i säsong! En härligt fräsch sallad som mättar tack vare falafel och pärlcouscous. Mandel rostad i olivolja, honung och rosmarin ger härlig crunch. Avsluta med att ringla över en yoghurtdressing smaksatt med vitlök, basilika och mynta.

Ingredienser

125 g
småbladig sallad
175 g
Sevan Falafel Original
2 dl
Sevan Pärlcouscous
1 st
avokado
125 g
färska björnbär
2 st
färska fikon
1 dl
torkade aprikoser
2 dl
Mandlar
olivolja
1 tsk
torkad rosmarin
några droppar
flytande honung
flingsalt
1 dl
matyoghurt
1 näve
färsk basilika
1 näve
färsk mynta
1 st
vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandlar med olivolja, rosmarin, honung och flingsalt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 min, man känner på doften när mandlarna börjar bli klara.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen.
  4. Skiva avokado, fikon, och aprikoser i lagom storlek.
  5. Stek eller fritera falafeln.
  6. Lägg ihop din sallad: varva gröna blad, dressing, couscous, avokado, fikon, aprikoser, björnbär, mandlar och falafel. Servera på en gång!