Falafelsallad med örtdressing, rosmarinmandlar och pärlcouscous
Den här salladen ska du passa på att göra när björnbär och färska fikon är i säsong! En härligt fräsch sallad som mättar tack vare falafel och pärlcouscous. Mandel rostad i olivolja, honung och rosmarin ger härlig crunch. Avsluta med att ringla över en yoghurtdressing smaksatt med vitlök, basilika och mynta.

Ingredienser
125 g
småbladig sallad
175 g
Sevan Falafel Original
2 dl
Sevan Pärlcouscous
1 st
avokado
125 g
färska björnbär
2 st
färska fikon
1 dl
torkade aprikoser
2 dl
Mandlar
olivolja
1 tsk
torkad rosmarin
några droppar
flytande honung
flingsalt
1 dl
matyoghurt
1 näve
färsk basilika
1 näve
färsk mynta
1 st
vitlöksklyfta
Gör så här
- Koka couscousen enligt anvisningar.
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandlar med olivolja, rosmarin, honung och flingsalt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 min, man känner på doften när mandlarna börjar bli klara.
- Mixa ihop alla ingredienser till dressingen.
- Skiva avokado, fikon, och aprikoser i lagom storlek.
- Stek eller fritera falafeln.
- Lägg ihop din sallad: varva gröna blad, dressing, couscous, avokado, fikon, aprikoser, björnbär, mandlar och falafel. Servera på en gång!