Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

FALAFELSALLAD MED ÖRTDRESSING, ROSMARINMANDLAR OCH PÄRLCOUSCOUS

FALAFELSALLAD MED ÖRTDRESSING, ROSMARINMANDLAR OCH PÄRLCOUSCOUS

Ingredienser
125 g Småbladig sallad
175 g Sevan Falafel Original
2 dl Sevan Pärlcouscous
1 st Avokado
125 g Färska björnbär
2 st Färska fikon
1 dl Sevan torkade aprikoser
2 dl Mandlar
Olivolja
1 tsk Torkad rosmarin
några droppar Flytande honung
Flingsalt
Örtdressing
1 dl matyoghurt
1 näve Färsk basilika
1 näve färsk mynta
1 st Vitlöksklyfta
Gör så här
  1. Koka couscousen enligt anvisningar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandlar med olivolja, rosmarin, honung och flingsalt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 min, man känner på doften när mandlarna börjar bli klara.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen.
  4. Skiva avokado, fikon, och aprikoser i lagom storlek.
  5. Stek eller fritera falafeln.
  6. Lägg ihop din sallad: varva gröna blad, dressing, couscous, avokado, fikon, aprikoser, björnbär, mandlar och falafel. Servera på en gång!
Ingredienser
125 g Småbladig sallad
175 g Sevan Falafel Original
2 dl Sevan Pärlcouscous
1 st Avokado
125 g Färska björnbär
2 st Färska fikon
1 dl Sevan torkade aprikoser
2 dl Mandlar
Olivolja
1 tsk Torkad rosmarin
några droppar Flytande honung
Flingsalt
Örtdressing
1 dl matyoghurt
1 näve Färsk basilika
1 näve färsk mynta
1 st Vitlöksklyfta
Gör så här
  1. Koka couscousen enligt anvisningar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandlar med olivolja, rosmarin, honung och flingsalt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 min, man känner på doften när mandlarna börjar bli klara.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen.
  4. Skiva avokado, fikon, och aprikoser i lagom storlek.
  5. Stek eller fritera falafeln.
  6. Lägg ihop din sallad: varva gröna blad, dressing, couscous, avokado, fikon, aprikoser, björnbär, mandlar och falafel. Servera på en gång!

Glöm inte att köpa hem: