Fattoush-sallad toppad med rostat pitabröd

Libanesisk sallad fylld med smaker. Salladen toppas med rostat, krispigt pitabröd och serveras med en syrlig dressing smaksatt med granatäppelsirap, citron och sumak. Grönsakerna kan varieras utefter säsong och utefter tycke och smak.

Ingredienser

Portioner: 4
Bröd:
2 st
pitabröd
1-2 msk
olivolja
salt
Sallad:
1 st
romansallad
1 st
gurka
1 frp
körsbärstomater
1 st
gul lök
1 knippe
rädisor
1 kruka
mynta
1 kruka
persilja
Dressing:
1 msk
olivolja
2 tsk
Sevan Granatäppelsirap
1 st
citron (saften)
1 tsk
vitlöksklyfta
1 tsk
Sevan Sumac Malen
½ tsk
salt

Gör såhär

  1. Bröd: Sätt ugnen på 180 °C. Skär pitabröden i mindre bitar. Ringla över olivolja och salt. Grädda i ugn 5-10 min.
  2. Sallad: Finhacka persilja och mynta. Skär resten av ingredienserna till salladen i tunna skivor.
  3. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
  4. Blanda ihop salladen med dressingen och servera den tillsammans med brödet.