Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Fattoush – sallad toppad med rostat pitabröd

Fattoush – sallad toppad med rostat pitabröd

Ingredienser
2 st pitabröd
1-2 msk Olivolja
Salt
1 st romansallad
1 st Gurka
1 frp Körsbärstomater
2 st Guk ök
1 knippe rädisor
1 kruka Mynta
1 kruka Persilja
1 msk Olivolja
2 tsk Granatäppelsirap
1 st Pressad citronsaft
1 tsk Vitlöksklyfta
1 tsk Sumak
1/2 tsk Salt
Gör så här
  1. Bröd: Sätt ugnen på 180°c. Skär pitabröden i mindre bitar. Ringla över olivolja och salt. Grädda i ugn 5-10 min.
  2. Sallad: Finhacka persilja och mynta. Skär resten av ingredienserna till salladen i tunna skivor.
  3. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
4. Blanda ihop salladen med dressingen och servera den tillsammans med brödet.
Ingredienser
2 st pitabröd
1-2 msk Olivolja
Salt
1 st romansallad
1 st Gurka
1 frp Körsbärstomater
2 st Guk ök
1 knippe rädisor
1 kruka Mynta
1 kruka Persilja
1 msk Olivolja
2 tsk Granatäppelsirap
1 st Pressad citronsaft
1 tsk Vitlöksklyfta
1 tsk Sumak
1/2 tsk Salt
Gör så här
  1. Bröd: Sätt ugnen på 180°c. Skär pitabröden i mindre bitar. Ringla över olivolja och salt. Grädda i ugn 5-10 min.
  2. Sallad: Finhacka persilja och mynta. Skär resten av ingredienserna till salladen i tunna skivor.
  3. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
4. Blanda ihop salladen med dressingen och servera den tillsammans med brödet.

Glöm inte att köpa hem: