Filodegspaj med soltorkade tomater och labnehbollar

Skippa pajdegen och använd istället filodeg! Snabbt och enkelt. Till den här pajen behöver du sex ark filodeg. En smakrik riven ost och labneh, getostbollar, sätter smak tillsammans med soltorkade tomater och oregano. Servera tillsammans med en härlig grönsallad.

Ingredienser

6 st
Sevan Filodegsark
3 msk
smör
1 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
3 msk
olja
100 g
babyspenat
2 dl
smakrik ost
3 st
ägg
2,5 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 krm
peppar
0,5 tsk
oregano
2 dl
Sevan soltorkade tomater i olja, strimlade
1 näve
cocktailtomater
1 näve
basilika
5 st
Sevan Labnehbollar

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek spenaten tills den mjuknar, lägg i en skål och krama ur vätskan när den svalnat lite.
  3. Hacka gul lök och vitlök, stek i olja på medelhög temperatur tills det mjuknat och fått lite färg. Ställ åt sidan.
  4. Vispa försiktigt ihop äggstanningen: ägg, mjölk, salt, peppar, oregano, riven ost.
  5. Dags att göra pajskalet med filodegen: smält smöret och ta fram en pajform. Lägg ett filodegsark i botten av pajformen (låt kanterna hänga över) och pensla med smör, placera ytterligare ett ark ovanpå och upprepa tills de 6 arken är använda.
  6. Lägg löken, spenaten samt 1 dl av de soltorkade tomaterna i botten. Häll över äggstanningen. Toppa med halverade Labnehbollar (snittytan neråt), resterande soltorkade tomater, halverade färska tomater (snittytan uppåt) samt basilika.
  7. Grädda i ugnen 35-45 min (beroende på ugn, håll koll, täck pajen med aluminiumfolie om pajen börjar få för mycket färg).
  8. Låt svalna lite innan servering! Smaklig måltid.