Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

FILODEGSPAJ MED SOLTORKADE TOMATER OCH LABNEHBOLLAR

FILODEGSPAJ MED SOLTORKADE TOMATER OCH LABNEHBOLLAR

Ingredienser
6 st Sevan Filodegsark
3 msk smör
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
3 msk olja
100 g babyspenat
2 dl Smakrik ost
3 st Ägg
2,5 dl Mjölk
1 tsk Salt
2 krm Peppar
0,5 tsk Oregano
2 dl Sevan soltorkade tomater i olja, strimlade
1 näve Cocktailtomater
1 näve Basilika
5 st Sevan Labnehbollar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek spenaten tills den mjuknar, lägg i en skål och krama ur vätskan när den svalnat lite.
  3. Hacka gul lök och vitlök, stek i olja på medelhög temperatur tills det mjuknat och fått lite färg. Ställ åt sidan.
  4. Vispa försiktigt ihop äggstanningen: ägg, mjölk, salt, peppar, oregano, riven ost.
  5. Dags att göra pajskalet med filodegen: smält smöret och ta fram en pajform. Lägg ett filodegsark i botten av pajformen (låt kanterna hänga över) och pensla med smör, placera ytterligare ett ark ovanpå och upprepa tills de 6 arken är använda.
  6. Lägg löken, spenaten samt 1 dl av de soltorkade tomaterna i botten. Häll över äggstanningen. Toppa med halverade Labnehbollar (snittytan neråt), resterande soltorkade tomater, halverade färska tomater (snittytan uppåt) samt basilika.
  7. Grädda i ugnen 35-45 min (beroende på ugn, håll koll, täck pajen med aluminiumfolie om pajen börjar få för mycket färg).
  8. Låt svalna lite innan servering! Smaklig måltid.
Ingredienser
6 st Sevan Filodegsark
3 msk smör
1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
3 msk olja
100 g babyspenat
2 dl Smakrik ost
3 st Ägg
2,5 dl Mjölk
1 tsk Salt
2 krm Peppar
0,5 tsk Oregano
2 dl Sevan soltorkade tomater i olja, strimlade
1 näve Cocktailtomater
1 näve Basilika
5 st Sevan Labnehbollar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek spenaten tills den mjuknar, lägg i en skål och krama ur vätskan när den svalnat lite.
  3. Hacka gul lök och vitlök, stek i olja på medelhög temperatur tills det mjuknat och fått lite färg. Ställ åt sidan.
  4. Vispa försiktigt ihop äggstanningen: ägg, mjölk, salt, peppar, oregano, riven ost.
  5. Dags att göra pajskalet med filodegen: smält smöret och ta fram en pajform. Lägg ett filodegsark i botten av pajformen (låt kanterna hänga över) och pensla med smör, placera ytterligare ett ark ovanpå och upprepa tills de 6 arken är använda.
  6. Lägg löken, spenaten samt 1 dl av de soltorkade tomaterna i botten. Häll över äggstanningen. Toppa med halverade Labnehbollar (snittytan neråt), resterande soltorkade tomater, halverade färska tomater (snittytan uppåt) samt basilika.
  7. Grädda i ugnen 35-45 min (beroende på ugn, håll koll, täck pajen med aluminiumfolie om pajen börjar få för mycket färg).
  8. Låt svalna lite innan servering! Smaklig måltid.

Glöm inte att köpa hem: