Filodegsrullar med fetaost, harissa och dadelsirap
Kombinationen av salt, sött och hetta inbakade i krispiga rullar måste verkligen testas. Fungerar som både förrätt, som tillbehör eller tillsammans med en härlig sallad

Ingredienser
Portioner: 4
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°C. Smält smör i en liten kastrull. Rör ner harissa och ta av kastrullen från värmen.
2. Skär varje fetaostblock i 8 lika stora bitar längs med kortsidan.
3. Lägg ut filodegsark på en ren arbetsyta och pensla lätt med harissasmöret. Skär eller klipp varje ark i 4 lika stora remsor längs med kortsidan.
4. Lägg en bit fetaost på kortsidan av en filodegsremsa och rulla ihop tajt. Ändarna ska vara öppna. Lägg rullen med skarven nedåt på en ugnsplåt och pensla harissasmör runt hela rullen. Upprepa med resterande fetaost och filodeg.
5. Strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 8 min tills rullarna fått lite färg. Ta ut plåten och ringla över dadelsirap och grädda ytterligare några minuter tills rullarna är gyllenbruna. Låt svalna en aning innan servering.