Filodegsrullar med fetaost och spenat

Frasig filodeg med fetaost och spenat är en klassiker! Dessa rullar är enkla att göra och kan serveras som såväl huvudrätt som tillbehör på mezebordet. Dippa gärna rullarna i chilisåsen zhug, tahinisåsen tarator eller någon annan sås du gillar! Receptet ger ca 12 rullar.

Ingredienser

Portioner: 4
Fyllning:
100 g
färsk spenat
2 frp (à 150 g)
fetaost
smör eller olja
salt
Filodeg:
½ frp (250 g)
Sevan Filodeg
2 msk
rapsolja
1 msk
vita och svarta sesamfrön

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 180 °C.

 

2. Fyllning: Skär spenaten i remsor. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och fräs spenaten tills den blivit mjuk. Smaka av med salt. Smula ner fetaosten i en bunke och blanda ner spenaten.

 

3. Ta fram filodegen, ett ark i taget. Täck resten av filodegen med en fuktig handduk så den inte torkar. Vik arket dubbelt och vänd det så du har kortsidan mot dig. Lägg ut ca 2 msk fyllning några cm ovanför kanten, längs med kortsidan. Spara ca 2 cm på varje sida. Rulla tajt fram till mitten av arket. Vik in ändarna och fortsätt rulla ihop filodegsrullen tajt. Pensla med rapsolja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa tills fyllningen är slut. Pensla eventuellt på lite extra rapsolja på toppen av rullarna på plåten och sprinkla därefter över sesamfrön.

 

4. Grädda i ugnen ca 10–15 min eller tills rullarna fått fin färg. Servera gärna med en sallad och en god sås att dippa i, exempelvis zhug eller tarator.

Glöm inte att köpa hem