Fish & Chips med grön ärthummus och remouladsås med turkiska pickles

Sevans turkiska pickles är perfekta att använda i olika slags såser och dressingar. I det här receptet ger det smak åt remouladsås som serveras tillsammans med nyfriterad Fish & chips. Traditionellt serveras även mosade gröna ärtor (mushy peas) som tillbehör. Dessa har vi bytt ut mot Sevan Hummus Grön ärta.

Ingredienser

Remouladsås
1 frp
hummus grön ärta
1 1/2 dl
turkiska pickles
1/2 kruka
dill
1 1/2 dl
creme fraiche
1 dl
majonnäs
1 st
citron
2 krm
salt
Fisk
600 g
torsk eller annan vit fisk
2 dl
vetemjöl
2 msk
majsstärkele
1 tsk
bakpulver
1 st
ägg
1 1/2 dl
öl
1/2 tsk
salt
vetemjöl att vända fisken i
1 liter
rapsolja
4 port
pommes frites
salt

Gör såhär

  1. Remouladsås: Hacka turkiska pickles och dill. Blanda i en skål tillsammans med crème fraiche, majonnäs, citronsaft och salt.
  2. Frityrsmet: Blanda vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver i en bunke. Vispa ner ägg, öl och salt till en smet.
  3. Skär fisken i mindre bitar. Vänd varje bit i lite vetemjöl och doppa sedan i frityrsmeten. Se till att hela fisken täcks.
  4. Värm upp rapsoljan i en stor gryta eller traktörpanna till 180°c.
  5. Se till att ha ett lock nära till hands. Fritera pommes fritesen först tills de är gyllenbruna. Ta upp dem med en hålslev, lägg i en skål med hushållspapper i botten och salta. Fritera fisken tills även den är gyllenbrun och ta upp med hålsleven. Servera genast tillsammans med remouladsås och grön ärthummus.