Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Fish & chips med grön ärthummus och remouladsås med turkiska pickles

Fish & chips med grön ärthummus och remouladsås med turkiska pickles

Ingredienser
1 frp Hummus Grön Ärta
1 1/2 dl Turkiska pickles
1/2 kruka dill
1 1/2 dl Creme Fraiche
1 dl Majonnäs
1 st Citron
2 krm Salt
600 g Torsk eller annan vit fisk
2 dl Vetemjöl
2 msk Majsstärkele
1 tsk Bakpulver
1 st Ägg
1 1/2 dl Öl
1/2 tsk Salt
Vetemjöl att vända fisken i
1 liter Rapsolja
4 port Pommes frites
Salt
Gör så här
  1. Remouladsås: Hacka turkiska pickles och dill. Blanda i en skål tillsammans med crème fraiche, majonnäs, citronsaft och salt.
  2. Frityrsmet: Blanda vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver i en bunke. Vispa ner ägg, öl och salt till en smet.
  3. Skär fisken i mindre bitar. Vänd varje bit i lite vetemjöl och doppa sedan i frityrsmeten. Se till att hela fisken täcks.
  4. Värm upp rapsoljan i en stor gryta eller traktörpanna till 180°c. Se till att ha ett lock nära till hands. Fritera pommes fritesen först tills de är gyllenbruna. Ta upp dem med en hålslev, lägg i en skål med hushållspapper i botten och salta. Fritera fisken tills även den är gyllenbrun och ta upp med hålsleven. Servera genast tillsammans med remouladsås och grön ärthummus.
Ingredienser
1 frp Hummus Grön Ärta
1 1/2 dl Turkiska pickles
1/2 kruka dill
1 1/2 dl Creme Fraiche
1 dl Majonnäs
1 st Citron
2 krm Salt
600 g Torsk eller annan vit fisk
2 dl Vetemjöl
2 msk Majsstärkele
1 tsk Bakpulver
1 st Ägg
1 1/2 dl Öl
1/2 tsk Salt
Vetemjöl att vända fisken i
1 liter Rapsolja
4 port Pommes frites
Salt
Gör så här
  1. Remouladsås: Hacka turkiska pickles och dill. Blanda i en skål tillsammans med crème fraiche, majonnäs, citronsaft och salt.
  2. Frityrsmet: Blanda vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver i en bunke. Vispa ner ägg, öl och salt till en smet.
  3. Skär fisken i mindre bitar. Vänd varje bit i lite vetemjöl och doppa sedan i frityrsmeten. Se till att hela fisken täcks.
  4. Värm upp rapsoljan i en stor gryta eller traktörpanna till 180°c. Se till att ha ett lock nära till hands. Fritera pommes fritesen först tills de är gyllenbruna. Ta upp dem med en hålslev, lägg i en skål med hushållspapper i botten och salta. Fritera fisken tills även den är gyllenbrun och ta upp med hålsleven. Servera genast tillsammans med remouladsås och grön ärthummus.

Glöm inte att köpa hem: