Friterad kyckling med harissamayo

Fritera kyckling på vårt sätt genom att smaksätta marinaden med shawarmakrydda. Servera den med vår harissamayo och gärna något mer, som exempelvis ris eller rostade rotfrukter. Vilken festmåltid! Receptet ger 4 portioner som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
600 g
kycklinglårfilé
1 dl
turkisk yoghurt
1 msk
pressad citronsaft
1 msk
olivolja
3 st
vitlöksklyftor
1 msk
Sevan Shawarmakrydda
1 tsk
salt
Till fritering:
pankoströbröd
1 liter
rapsolja
Topping:
Sevan Harissamayo

Gör såhär

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda turkisk yoghurt, citronsaft, olivolja, riven vitlök, shawarmakrydda och salt till en marinad i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden och låt stå i kyl minst 1 h.

 

2. Häll ut pankoströbröd på en stor tallrik. Vänd varje bit kyckling i pankoströbröd så att hela biten täcks.

 

3. Värm upp rapsolja i en stor gryta eller traktörpanna till 160 °C. Se till att ha ett lock nära till hands. Fritera kycklingen tills den är gyllenbrun och ta upp med hålslev. Servera genast tillsammans med harissamayo.