Friterad okra med hummus

Visste du att okra passar utmärkt att fritera? Med hummus till blir det en smaksensation- krispigt och krämigt i en härlig kombo.

Ingredienser

Portioner: 4
400 g
Sevan Fryst Okra
2 dl
vetemjöl
2 ½ dl
mjölk
1 dl
majsmjöl
1 ½ dl
pankoströbröd
1 tsk
salt
½ liter
rapsolja
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original

Gör såhär

1. Tina okran.

 

2. Gör i ordning tre skålar till panering av okran. En med vetemjöl, den andra med mjölk och den tredje med majsmjöl, pankoströbröd och salt.

 

3. Vänd runt den tinade okran först i vetemjölet, sedan i mjölken och till sist i majsmjöl- och pankoblandningen. Lägg dem på ett fat tills de ska friteras.

 

4. Värm upp rapsoljan i en gryta eller traktörpanna till 160 °C. Se till att ha ett lock nära till hands.

 

5. Fritera okran några i taget, ca 5 min eller tills paneringen är gyllenbrun. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en skål med hushållspapper i botten.

 

6. Servera genast tillsammans med ett fat hummus!