Friterad okra med hummus
Visste du att okra passar utmärkt att fritera? Med hummus till blir det en smaksensation- krispigt och krämigt i en härlig kombo.
![](/storage/C52792D7BBF1E5EA21DFDCC9242BB41EFB97D2C56FED9C4B72B0500C0333144D/59b729c1a23c42d5b073362f3b9d7ecf/786-786-0-jpg.Jpeg/media/858d644a54154f669131df37c5841695/okra.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Tina okran.
2. Gör i ordning tre skålar till panering av okran. En med vetemjöl, den andra med mjölk och den tredje med majsmjöl, pankoströbröd och salt.
3. Vänd runt den tinade okran först i vetemjölet, sedan i mjölken och till sist i majsmjöl- och pankoblandningen. Lägg dem på ett fat tills de ska friteras.
4. Värm upp rapsoljan i en gryta eller traktörpanna till 160 °C. Se till att ha ett lock nära till hands.
5. Fritera okran några i taget, ca 5 min eller tills paneringen är gyllenbrun. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en skål med hushållspapper i botten.
6. Servera genast tillsammans med ett fat hummus!