Granola med dadelsirap och gula russin

Lite frukostlyx i form av hemgjord granola? Dadelsirap lyfter denna granola till en ny nivå. Välj nötter och frön efter egen smak. Vi gillar hasselnötter, valnötter, solrosfrön och pumpafrön. Blanda ner gula russin och tranbär när granolan svalnat, det adderar både syrlighet och sötma.

Ingredienser

2 msk
rapsolja
2 msk
Sevan Dadelsirap
½ msk
kanel
3 dl
havregryn
1 dl
Pumpafrön
1 dl
Sevan Naturella Solrosfrön
1 dl
hasselnötter
1 dl
Sevan Valnötter
1 dl
Sevan Gula Russin
1 dl
torkade tranbär

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda rapsolja, dadelsirap och kanel i en liten skål.


2. Mät upp havregryn, frön och nötter i en stor bunke och häll över olje- och sirapsblandningen. Rör ihop och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. 


3. Rosta granolan i ugnen tills den fått fin färg, 10–15 min. Håll koll på granolan under tiden då den lätt bränns. 


4. När den svalnat, blanda i gula russin och torkade tranbär. Häll upp och förvara i tätslutande burk.