Granola med dadelsirap och kanel
Hemgjord granola är alltid värt besväret! Dadelsirap ger både färg och en härlig kolasmak till denna variant. Välj dina egna favoritnötter och -frön och rosta dem med havregryn, dadelsirap, rapsolja och lite kanel. Om inte allt går åt på en gång går det bra att spara i en glasburk med tätslutande lock.
Ingredienser
2 msk
rapsolja
3 msk
Sevan Dadelsirap
½ msk
kanel
3 dl
havregryn
4 dl
valfria nötter och frön
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda rapsolja, dadelsirap och kanel i en liten skål.
2. Mät upp havregryn, nötter och frön i en stor bunke och häll över olje- och sirapsblandningen. Rör ihop och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
3. Rosta granolan i ugnen tills den fått fin färg, 10–15 min. Håll koll på granolan då den lätt bränns.