Grillade shawarmaspett och za’atarkräm
Färdiga kryddblandningar är guld värda när du enkelt vill sätta smak på maten. I det här receptet använder vi vår Shawarmakrydda och Za’atar Aleppo. En riktig festmåltid!

Ingredienser
Portioner: 4
Gör så här
1. Shawarmaspett: Blanda turkisk yoghurt, citronjuice, olivolja, riven vitlök, shawarmakrydda och salt i en bunke. Skär kycklingen i ca 3x3cm stora bitar och lägg ner den i marinaden. Låt stå i kylskåp minst 1 h, gärna längre.
2. Za’atarkräm: Blanda crème fraiche, riven vitlök, za’atarkrydda, citronjuice och honung i en skål. Smaka av med salt. Låt stå i kylskåp tills servering.
3. Sätt ugnen på 225 °C. Skär rotfrukter, potatis och rödlök i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och häll över olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen ca 20–30 min.
4. Trä upp kycklingbitarna på ett grillspett. Grilla spetten på grill eller i ugnen tills kycklingen är 72 °C. Servera tillsammans med rotfrukterna och za’atarkrämen.