Halloumifyllda kadayifrullar med sumachonung

Upplev den perfekta balansen mellan sött, salt och krispigt! Den gyllene, frasiga kadayifdegen omfamnar den salta halloumin. Toppa med pistagenötter för extra crunch och servera som en lyxig förrätt, tilltugg eller del av en mezebuffé.

halloumifyllda kadayifrullar

Ingredienser

Portioner: 16
250 g
Sevan Kadayifdeg
400 g
Halloumi
Rapsolja till fritering
Sumachonung:
3 msk
Honung
1 tsk
Sevan Sumac
1,5 msk
Olivolja
Topping:
1 dl
Pistagenötter, hackade

Gör så här

 

1. Sumachonung: Blanda alla ingredienser ordentligt i en liten skål.

 

2. Kadayifrullar: Skär halloumin i ca 16–18 st stavar. Lägg kadayifdegen i en bunke eller på ett stort fat och dra isär trådarna så mycket som möjligt.

 

3. Linda en bit kadayifdeg runt varje halloumibit. Lägg på ett fat tills de ska friteras.

 

4. Hetta upp en stekpanna med rapsolja så att oljan täcker botten med ca 1–2 cm. Fritera rullarna i omgångar tills de fått en fin gyllenbrun färg på alla sidor.

 

5. Ringla sumachonung och strössla hackade pistagenötter över rullarna vid servering. Servera medan de fortfarande är varma och krispiga.