Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Harissalax med pärlcouscous och tahinasås

Harissalax med pärlcouscous och tahinasås

Ingredienser
500 g lax
2 msk Harissa
2 msk Riven färsk ingefära
3 st Rivna vitlöksklyftor
2 msk Soja
1 1/5 msk Honung
1 tsk Salt
3 dl Pärlcouscous
1 kruka Mynta
1 kruka Persija
3 st Citroner
1 1/2 msk Olivolja
Salt
1 dl Turkisk yoghurt
1/2 dl Tahina
1 st Gurka
1 frp Physalis
1 frp Machésallad
Gör så här
  1. Lax: Blanda harissa, 1 msk ingefära, 2 klyftor vitlök, 2 msk soja, 1 msk honung och 1 tsk salt till en marinad i en bunke. Lägg ner laxen och se till att den täcks av marinaden. Låt stå i kyl ca 1 h.
  2. Pärlcouscous: Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Finhacka mynta och persilja och lägg i en skål tillsammans med saften från två citroner, 1 msk olivolja och salt. Blanda ner pärlcouscousen efter den svalnat.
  3. Sätt ugnen på 200°c. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll över ev överbliven marinad. Stek laxen i ugn ca 15 min.
  4. Tahinasås: Blanda 1 dl turkisk yoghurt , 1/2 dl tahina, 1 msk riven färsk ingefära, 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk soja, 2 tsk honung, 1/2 citron, salt i en skål.
  5. Sallad: Hyvla gurka med en osthyvel och dela physalis i halvor. Lägg i en skål tillsammans med mâchesallad, saften från 1/2 citron, 2 tsk olivolja och lite salt
Ingredienser
500 g lax
2 msk Harissa
2 msk Riven färsk ingefära
3 st Rivna vitlöksklyftor
2 msk Soja
1 1/5 msk Honung
1 tsk Salt
3 dl Pärlcouscous
1 kruka Mynta
1 kruka Persija
3 st Citroner
1 1/2 msk Olivolja
Salt
1 dl Turkisk yoghurt
1/2 dl Tahina
1 st Gurka
1 frp Physalis
1 frp Machésallad
Gör så här
  1. Lax: Blanda harissa, 1 msk ingefära, 2 klyftor vitlök, 2 msk soja, 1 msk honung och 1 tsk salt till en marinad i en bunke. Lägg ner laxen och se till att den täcks av marinaden. Låt stå i kyl ca 1 h.
  2. Pärlcouscous: Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Finhacka mynta och persilja och lägg i en skål tillsammans med saften från två citroner, 1 msk olivolja och salt. Blanda ner pärlcouscousen efter den svalnat.
  3. Sätt ugnen på 200°c. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll över ev överbliven marinad. Stek laxen i ugn ca 15 min.
  4. Tahinasås: Blanda 1 dl turkisk yoghurt , 1/2 dl tahina, 1 msk riven färsk ingefära, 1 riven vitlöksklyfta, 1 tsk soja, 2 tsk honung, 1/2 citron, salt i en skål.
  5. Sallad: Hyvla gurka med en osthyvel och dela physalis i halvor. Lägg i en skål tillsammans med mâchesallad, saften från 1/2 citron, 2 tsk olivolja och lite salt